23948sdkhjf

Medie: Danish Crown overvejer at lukke slagteri

Danish Crowns slagterikoncern har overkapacitet på sine danske slagterier og overvejer derfor at lukke et af dem.

Det skriver erhvervsmediet Finans, som nævner, at medarbejderne i den seneste tid flere gange har oplevet at blive sendt hjem før tid, fordi der har været for få grise

Ifølge mediet er Danish Crown presset, fordi de danske landmænd producerer færre og færre slagtesvin. Tilførslerne til Danish Crowns slagterier har passeret en smertegrænse, der tvinger selskabet til at reagere.

Læs også: Danish Crown mangler grise og fyrer 175 i Horsens

Finans erfarer, at Danish Crowns ledelse netop nu er i gang med at analysere situationen, og at den ventes at træffe en beslutning i første halvdel af juli. Angiveligt er der fire muligheder på bordet: At lukke et helt slagteri. At lukke aftenhold. At medarbejderne går kollektivt ned i tid. Eller en kombination af disse tre muligheder.

Selskabets ledelse vil p.t. ikke oplyse nærmere om de aktuelle overvejelser og analyser, men i det seneste nummer af personalebladet lægger topchef Jais Valeur ikke skjul på, at situationen er alvorlig:

Læs også: Rekordunderskud hos pålægsgigant

- Vi får færre grise til slagtning. Desværre går det stærkt. Vi oplever for tiden, at tilførslerne dykker med 4,5 pct. Den udvikling må og skal vi stoppe, skriver han.

Producenter vil have handling
I en pressemeddelelse fra Danske Svineproducenter konstaterer sammenslutningens formand, Kim Heiselberg, at det er 11. time for Danish Crown at få vendt den onde cirkel, som ifølge Danske Svineproducenter er en "dødsspiral".

- I årevis har den pris, som slagteriet har formået at betale danske svineproducenter, ikke gjort det rentabelt at producere slagtesvin i Danmark. Derfor har der ikke været de investeringer i nye anlæg, vi alle kunne ønske os. I stedet lukker gamle nedslidte anlæg, og smågrisene bliver i stigende omfang solgt sydpå, nævner Kim Heiselberg.

Han konstaterer, at antallet af danske slagtninger falder, fordi Danish Crown ikke kan følge med den tyske notering, som øger prisen for smågrise syd for grænsen og sender stadig flere smågrise sydover. Faldet i antallet af slagtninger giver overkapacitet på de danske slagterier, der øger omkostningerne og gør det endnu sværere at give en konkurrencedygtig notering, fastslår formanden..

- Hvis ikke vi får vendt den onde cirkel, er det i værste fald en glidende afvikling af dansk slagtesvineproduktion, hvilket vi naturligvis ikke ønsker, tilføjer han. Kim Heiselberg er ikke i tvivl om, at den onde cirkel kalder på nytænkning i Danish Crown - og en ledelse, der er langt dygtigere end den nuværende, lader han forstå.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

FSG Foods bygger nyt domicil

Unibrew i fin form

Testcenter åbnet med et brag

Mille Food må igen eksportere til Kina

Efter massive tab: Ingrediensfabrik lukker

Tidligere Mærsk-topchef får toppost i fødevaregigant

Nyhedsbrev

15.243 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

2

Dansk Tang på vej med unik tangfarm

Online Avis Arkiv

EU-samarbejde kan give over en milliard til danske virksomheder

EU: Fødevarer fra besatte områder skal mærkes

Direktør tyvstarter mejeriprojekt til 100 millioner

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

Carlsberg dropper fodbold-EM

Burger King lancerer kødfri succes i Danmark

Gråsten Fjerkræ skal levere til Kokkelandsholdet

Nyt samarbejde skal løse fødevarebranchens udfordringer

Alfa Laval åbner innovationscenter i København

Thylandske jomfruhummere får DI-pris

Vestjysk teknologi skal revolutionere fremtidens ølbrygning hos Carlsberg

Robotter har været med til at skabe flere danske job

Ugens grin: Gebyrgribben

Dagrofa napper aftale til 600 millioner fra konkurrent

Lidl og Too Good To Go laver mange flere lykkeposer

Danskere sælger livsværk til amerikansk emballagegigant

Homemate skal levere hverdagsretter til nemlig.com

Rapport: IT-sikkerheden halter i hver fjerde virksomhed

Helle Thorning-Schmidt får bestyrelsespost i nordjysk fødevarevirksomhed

Bifodan nu på amerikanske hænder

Danish Food Clusters direktør stopper

Hartmann får ny formand

Virksomheder med underskud: Største stigning siden finanskrisen, men …

Friland har hul igennem til USA

Process Engineering-ejer hædret

Ged på gaflen: Gederne indtager de danske mejerier

1

Bagerkæde lancerer vitaminbrød med ny gærtype

1

Skagenfood har nu en klimakasse

Mille-medarbejdere beholder jobbet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Findes den ultimative kompressor?

Vind en Dynello Accu Winder - Fyns Kran Udstyr

Tjek om din elpris er god

IT hosting udfordringer man skal overveje, når man opgradere

Temaeftermiddag

Nye frekvensomformere fra ABB sikrer vand til lidt af hvert

Vores guide til FALCON by DENIOS

Ringspann® præcision

ODE’s nye højfrekvens magnetventil med lang levetid

Hårdfør teknologi til følsomme emner

Gravlund Industrigummi udvider maskinparken

Findes den ultimative kompressor?

Kom til åbent hus hos European Energy Insurance ApS

Grenå Spåntagning | UR-Robotten er en overskudsforretning

Isomasters servicedøre på lager til omgående levering

Bureau Veritas Kick Off Seminar 2020

ATyS d M fra Socomec

Azelis vokser igen

Preboarding og onboarding – en god start

Findes den ultimative kompressor?

Mød Trelleborg Sealing Solutions på WindEurope Offshore 2019

Mød os på DIRA messen

Bent Nygaard Elektronik A/S forhandler Labelmate

Mød Bo Rønhard - Ny salgskonsulent i Nordjylland

Send til en kollega

0.318