23948sdkhjf

Medie: Danish Crown overvejer at lukke slagteri

Danish Crowns slagterikoncern har overkapacitet på sine danske slagterier og overvejer derfor at lukke et af dem.

Det skriver erhvervsmediet Finans, som nævner, at medarbejderne i den seneste tid flere gange har oplevet at blive sendt hjem før tid, fordi der har været for få grise

Ifølge mediet er Danish Crown presset, fordi de danske landmænd producerer færre og færre slagtesvin. Tilførslerne til Danish Crowns slagterier har passeret en smertegrænse, der tvinger selskabet til at reagere.

Læs også: 50 stillinger reddet på målstregen ved Danish Crown

Finans erfarer, at Danish Crowns ledelse netop nu er i gang med at analysere situationen, og at den ventes at træffe en beslutning i første halvdel af juli. Angiveligt er der fire muligheder på bordet: At lukke et helt slagteri. At lukke aftenhold. At medarbejderne går kollektivt ned i tid. Eller en kombination af disse tre muligheder.

Selskabets ledelse vil p.t. ikke oplyse nærmere om de aktuelle overvejelser og analyser, men i det seneste nummer af personalebladet lægger topchef Jais Valeur ikke skjul på, at situationen er alvorlig:

Læs også: Eksporten skuffer hos Friland i nyt regnskab

- Vi får færre grise til slagtning. Desværre går det stærkt. Vi oplever for tiden, at tilførslerne dykker med 4,5 pct. Den udvikling må og skal vi stoppe, skriver han.

Producenter vil have handling
I en pressemeddelelse fra Danske Svineproducenter konstaterer sammenslutningens formand, Kim Heiselberg, at det er 11. time for Danish Crown at få vendt den onde cirkel, som ifølge Danske Svineproducenter er en "dødsspiral".

- I årevis har den pris, som slagteriet har formået at betale danske svineproducenter, ikke gjort det rentabelt at producere slagtesvin i Danmark. Derfor har der ikke været de investeringer i nye anlæg, vi alle kunne ønske os. I stedet lukker gamle nedslidte anlæg, og smågrisene bliver i stigende omfang solgt sydpå, nævner Kim Heiselberg.

Han konstaterer, at antallet af danske slagtninger falder, fordi Danish Crown ikke kan følge med den tyske notering, som øger prisen for smågrise syd for grænsen og sender stadig flere smågrise sydover. Faldet i antallet af slagtninger giver overkapacitet på de danske slagterier, der øger omkostningerne og gør det endnu sværere at give en konkurrencedygtig notering, fastslår formanden..

- Hvis ikke vi får vendt den onde cirkel, er det i værste fald en glidende afvikling af dansk slagtesvineproduktion, hvilket vi naturligvis ikke ønsker, tilføjer han. Kim Heiselberg er ikke i tvivl om, at den onde cirkel kalder på nytænkning i Danish Crown - og en ledelse, der er langt dygtigere end den nuværende, lader han forstå.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Private label: Stor danskerflok gør sig klar til Amsterdam

Restaurant er nu børnefri

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

"Scoop": Danish Crown Foods henter international chef hos Arla

Metalspåner: Rema 1000 stopper brødsalg i 55 butikker

Kagefabrik ansætter for at kunne følge med

Nyhedsbrev

15.350 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Mille Food skifter formand efter skandalesag

Online Avis Arkiv

Center for Hygiejnisk Design flytter fra DTU

Hancock får automatisk renseanlæg

Konkursramt pølseproduktion tæt på at køre igen

Wittrup Seafood regner med at hyre 30 nye medarbejdere

Sukkergigant vil lave grøn gas

Dan Duck vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Kødekspert havde veganerplan i skuffen i årevis

Presset kødselskab fordoblede overskuddet

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

100 nye danske bryggerier på 10 år

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Nedslidt og beskidt fiskefabrik straffet med bøde

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Efter 140 år: Emballageproducent skifter navn

Ny medejer hos Ærø Whisky

3

Andefejl: Fødevarestyrelsen lægger sig fladt ned

Royal Unibrew skifter finansdirektør

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Medejer købt ud af madservicefirma

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Lantmännen får ny CFO

Flensted lukker fabrik i Billund

Burger King tester alternativ til svinekød

Ung æggesælger flerdobler salget efter sur smiley

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bestil sensorer hurtigt og direkte fra producentens lager

Chopper Hopper – neddeling og pumpning i ét

Ny produktion krævede nye kraner hos Grafisk Maskinfabrik

Ny motorløsning til aggressive miljøer

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Pladebearbejdning med ROBOT

HN Group A/S tager ansvar og øger antallet af lærlinge.

Pssst … PALOMAT® produktnyhed er på vej

Werma Andon system for optimering af Lean certificering

Nyt salgteam til hygiejneløsninger

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Tænk faldsikring ind i arbejdssituationer

Siemens Tip: Ny demo-applikation til OMAC

Jobopslag - Servicetekniker i Trekantsområdet

Download gratis webinar: PDF-scanning af ordrer og fakturaer

Overfladebelægning til gevind

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Gummipakningen, som sidder lige i skabet!

Den ultimative guide til din virksomheds el-indkøb

Siemens har udvidet periode for bestilling af SUS-kontrakt.

Nye film fra Trelleborgs fabrikker i UK

Ventilationsmontør – til ventilationsvirksomhed i vækst

Mikrobiologi for kvalitetsfolk

Har din udkårne også en stemme som en skærebrænder?

Send til en kollega

0.187