23948sdkhjf

Medie: Danish Crown overvejer at lukke slagteri

Danish Crowns slagterikoncern har overkapacitet på sine danske slagterier og overvejer derfor at lukke et af dem.

Det skriver erhvervsmediet Finans, som nævner, at medarbejderne i den seneste tid flere gange har oplevet at blive sendt hjem før tid, fordi der har været for få grise

Ifølge mediet er Danish Crown presset, fordi de danske landmænd producerer færre og færre slagtesvin. Tilførslerne til Danish Crowns slagterier har passeret en smertegrænse, der tvinger selskabet til at reagere.

Læs også: Danish Crown køber selskab med 1.000 ansatte

Finans erfarer, at Danish Crowns ledelse netop nu er i gang med at analysere situationen, og at den ventes at træffe en beslutning i første halvdel af juli. Angiveligt er der fire muligheder på bordet: At lukke et helt slagteri. At lukke aftenhold. At medarbejderne går kollektivt ned i tid. Eller en kombination af disse tre muligheder.

Selskabets ledelse vil p.t. ikke oplyse nærmere om de aktuelle overvejelser og analyser, men i det seneste nummer af personalebladet lægger topchef Jais Valeur ikke skjul på, at situationen er alvorlig:

Læs også: Tulip køber hollandsk baconspecialist

- Vi får færre grise til slagtning. Desværre går det stærkt. Vi oplever for tiden, at tilførslerne dykker med 4,5 pct. Den udvikling må og skal vi stoppe, skriver han.

Producenter vil have handling
I en pressemeddelelse fra Danske Svineproducenter konstaterer sammenslutningens formand, Kim Heiselberg, at det er 11. time for Danish Crown at få vendt den onde cirkel, som ifølge Danske Svineproducenter er en "dødsspiral".

- I årevis har den pris, som slagteriet har formået at betale danske svineproducenter, ikke gjort det rentabelt at producere slagtesvin i Danmark. Derfor har der ikke været de investeringer i nye anlæg, vi alle kunne ønske os. I stedet lukker gamle nedslidte anlæg, og smågrisene bliver i stigende omfang solgt sydpå, nævner Kim Heiselberg.

Han konstaterer, at antallet af danske slagtninger falder, fordi Danish Crown ikke kan følge med den tyske notering, som øger prisen for smågrise syd for grænsen og sender stadig flere smågrise sydover. Faldet i antallet af slagtninger giver overkapacitet på de danske slagterier, der øger omkostningerne og gør det endnu sværere at give en konkurrencedygtig notering, fastslår formanden..

- Hvis ikke vi får vendt den onde cirkel, er det i værste fald en glidende afvikling af dansk slagtesvineproduktion, hvilket vi naturligvis ikke ønsker, tilføjer han. Kim Heiselberg er ikke i tvivl om, at den onde cirkel kalder på nytænkning i Danish Crown - og en ledelse, der er langt dygtigere end den nuværende, lader han forstå.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Stor oliebrand standser produktionen hos ingredienskæmpe

Onsdag aften måtte syv brandværn rykke ud til en stor oliebrand hos ingrediensvirksomheden Essentia. Nu står produktionen stille på fabrikken i Gråsten

Supermarkeder sælger mindre af stor klimasynder

Det bliver i familierne: Micro Matic på nye hænder

Dansk Erhverv: Afskaffelse af IVSer betyder færre nye virksomheder

Fødevare mistænkes for at stå bag sjælden type salmonella

Danish Crown vil kopisikre kødeksport i digitalt forsøg

Nyhedsbrev

15.071 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

TripleNine i stor millioninvestering

Online Avis Arkiv

Italienere overtager midtjysk småkagefabrik i milliardhandel

Danish Crown henter ny CFO hos Ecco

Ny, stor fødevarekonference på Københavns Universitet

Aasted åbner afdeling i USA

Ikonisk slikproducent lander på laveste bundlinje siden 1998

Kaffehus har vokseværk: Vil vokse 100 pct.

Tekonoligisk Institut skal skaffe bedre ølsmag

Carlsberg lukker iværksætterbryggeri

Mejerigaarden sender topchef på porten

Lakrids-konge investerer i iværksættere

Stort underskud hos Daloon

Østjysk pålægsfirma i rekonstruktion

Dansk vodka præmieret

1

Chili Klaus' leverandør: Interessen er på retur

Fire nye fødevareiværksættere samler penge ind på internettet

Tre på stribe: SMV'erne vokser igen på omsætning og overskud

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Roskilde Festivals madboder får klimamenuer

Ægtepar: Derfor solgte vi vores sodavandssucces

Egentlig ville de lave dressing ...

Antallet af konkurser har været stigende i 2019

Arla vil afregne 10.000 landmænd efter klimaaftryk

Claus Meyer i minus for tredje år i træk

Flere danske virksomheder flytter produktionen hjem

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Plastlåg og sygdom: Arla overvejer at droppe samarbejde

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Afsværing, afspækning eller afhinding af kød

40 fods støjdæmpet container med opsamlingskar

Gravlund Industrigummi har åbent hele sommeren

BOGEs seneste milepæl inde for kompressorer

Verdens mindste Vision Sensor

Manicus Teknik præsenterer KTR koblinger til pumpeteknologi

Derfor er DiaLabXpo et besøg værd

Ferie? Bare rolig - vi er her hele sommeren.

ATyS d M fra Socomec

Oliefri vakuumering i fødevareindustrien

UR-robotarme øger produktionen 50% hos Raaco

Fagor storkøkken er populære kvalitetsprodukter

KTR BoWex Buetandskobling

Oliefri vakuumering i fødevareindustrien

Mathias elsker at nørde styretavler

JW Industri står klar hele sommeren

Overvågning og styring af elektricitet

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Trelleborg sætter Guinness World Record for den største O-Ring nogensinde

Højt specialiseret værksted med tilpassede løsninger

Prøv Daarbak's sommerspin!

Sådan bliver emballage mere bæredygtig

Fra semi til fuldautomatisk bigbag fyldesystem

Profvask.dk lancerer hele Fagors program af vaskemaskiner

Nye tiltag for at styrke relationer, innovation og udvikling.

Send til en kollega

0.196