23948sdkhjf

Nordjysk sushifisk-firma på vej mod første overskud

| Af Dan Petersen, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Inden alt for længe er der hos Sashimi Royal i Hanstholm håb og tro på at kunne tjene penge på produktion af japansk ravfisk - i visse kredse også kendt som yellowtail.

Foreløbigt har bundlinjen dog vist røde tal for den nordjyske fiskeproducent, som sidste år måtte notere et underskud på 13 millioner kroner efter skat. Det fulgte efter et noget lavere nettounderskud på 2,1 millioner kroner året før.

- Vores 2017-resultat var som ventet, da vi vidste, at vi fik for få fisk. Og 2018-resultatet er egentlig samme historie, forklarer Claus Rom, der er administrerende direktør hos Sashimi Royal.

Forretningen hos Sashimi Royal er opbygget således, at selskabet modtager de små fisk fra partnerfirmaet Maximus, der har samme direktion og ejerkreds som Sashimi Royal.

Hos Maximus har man til opgave at fede fiskene op, til de når en vægt på omkring 50-60 gram. Derefter sendes fiskene videre til Sashimi Royal, hvor de vokser videre, indtil de er klar til at blive sendt til samarbejdspartneren Nordic Seafood, som står for at sælge fiskene.

For få fisk
De første år har der imidlertid været sendt færre end ventede fisk igennem systemet, fordi der er tilført for få fisk til Maximus.

- Og når vi har for få fisk i Maximus, så får det færre penge, fordi der ganske enkelt er færre fisk, end man budgetterer med. Og det samme gælder for Sashimi, at desto færre fisk der kommer ind, desto færre fisk er der også at sælge sidenhen, og det er voldsomt negativt, siger Claus Rom.

Til gengæld glæder direktøren sig over, at Maximus i løbet af hele indeværende år har produceret det antal fisk, der har været ventet, og at Sashimi samtidig får alle de fisk, det skal.

Men ligesom Rom ikke blev bygget på en dag, så vokser en japansk ravfisk heller ikke til fuld størrelse natten over. Som oftest går der et års tid, fra fiskene kommer ind til Sashimi Royal, til de kan sendes videre i systemet.

- Så man kan sige, at 2020 bliver det første rigtige år for Sashimi, hvorimod 2019 bliver normalt for Maximus, da det kommer til at sælge de fisk, det skal, fortæller Claus Rom.

Når først fiskene er fuldt udvoksede og sendt videre til Nordic Seafood, som er en milliardomsættende virksomhed fra Hirtshals, så sælges de i øjeblikket til 18-19 lande og 100 forskellige kunder.

Aftagerne af fiskene er blandt andet blandt andet Michelin-restauranter og andre ”high end”-restauranter samt sushikæder.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

De sælger "ganske særlige" spanske fødevarer

Robotmand laver nu iskaffe - og går globalt om en måned

Etiket-firma køber konkurrent og flytter produktionen

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

"Danmarks Bedste Burger" kåret

Nyhedsbrev

15.171 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Fødevareindustrien overhalet på listen over energi-sugere

Online Avis Arkiv

McDonald's klar med ny dansk direktør

De løber ikke sur i det

To familier har lange traditioner på eddikefabrikken i Randers

Trold med vokseværk bygger nyt destilleri og bryggeri

Dansk veganerkasse satser formue i USA

Nichesuccesen Adival solgt

Der brygges stadig på de gamle trætanke

De Jydske Eddikebryggerier producerer eddike på gæringsanlæg fra 1964 og 1976

Stor stigning i økologisalg til foodservice

Cofoco-ejer køber sig ind i kendt kaffekæde

Trods forbud: Kød med kødklister kan sælges lovligt

Carlsberg-topfolk kendte til mistanke om bestikkelse i to år

Dansk Andeudvikling er konkurs

Eks-bolchemager tilbyder nu mormormad

Foodservicefolk klar med kampagne for klimavenlig mad

Efter 110 år: Tulip skifter navn

Nye film om mad skal rydde ud i madmyterne

Fødevarefirma afsløret i millionsnyd med moms

Løgismose og Netto udvider samarbejdet

Lektor om Carlsberg-sag: Bestikkelse er normalt i Indien

3F: Tivoli Food Hall-forhandlinger brudt sammen

Foss i nyt samarbejde med DTU

Nye millioner til nye fødevareprojekter

Popcornmajs kaldt retur efter insektfund

Fødevareminister er stolt af ny Danish Crown-fabrik i Kina

Lars Seier har købt en kendt café

Video: Sådan kan tøjet give fødevaresikkerhed

Håndbolddirektør bliver ny bryggeriboss

Slagteri-udvidelse afslørede ældgammel gravhøj

Fiskemelsfabrik ramt af brand

Food-iværksættere møder kapitalen i Aarhus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mød Bernstein Mini Beast på hi 2019!

Nyt online showroom - se alle maskinerne!

Bliv klar til efteråret med en isoleret container

Ny digital lagerløsning fra Gottfred Petersen! Digitalt styret konsignationslager

Eliminering af olietåge og olierøg

Besøg os på HI-messen, stand C2656 og hør mere om to af vores premierer:

hi-messen samler alt inden for 3D

Ny generation af oliefrie kompressorer

Mød Fibox på hi Tech & Industri Scandinavia 1.-3. oktober 2019

Oplev Bürkerts nye messe-setup på hi 2019

Mød Gravlund Industrigummi på HI-messen d. 1.-3. oktober 2019 – Stand J-7336

Mød os på FachPack 2019

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknologier?

Se hvad du ikke må gå glip af på DiaLabXpo

Flowswitch til måling af aggressive medier!

Hvorfor skal man købe både softstarter og DC-bremse?

Centralisering af oliefri vakuumforsyning

Ara-el præsenterer Ex-d, Ex-e, Ex-de, Ex-dem kontrol paneler

Er du klar til den største og vildeste NYHED?

Bondy udstiller på stand M9920 og på stand L9331.

Dansk kvalitet – hurtig leveringstid

Bæredygtigt og vegetarisk – sådan påvirker det fødevareproducenterne

Få styr på den nye BRC-standard for emballageindustrien

The Smart Company: Tekniske begreber bliver omsat til praksis på hi-messen

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Send til en kollega

0.174