23948sdkhjf

Nordjysk sushifisk-firma på vej mod første overskud

| Af Dan Petersen, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Inden alt for længe er der hos Sashimi Royal i Hanstholm håb og tro på at kunne tjene penge på produktion af japansk ravfisk - i visse kredse også kendt som yellowtail.

Foreløbigt har bundlinjen dog vist røde tal for den nordjyske fiskeproducent, som sidste år måtte notere et underskud på 13 millioner kroner efter skat. Det fulgte efter et noget lavere nettounderskud på 2,1 millioner kroner året før.

- Vores 2017-resultat var som ventet, da vi vidste, at vi fik for få fisk. Og 2018-resultatet er egentlig samme historie, forklarer Claus Rom, der er administrerende direktør hos Sashimi Royal.

Forretningen hos Sashimi Royal er opbygget således, at selskabet modtager de små fisk fra partnerfirmaet Maximus, der har samme direktion og ejerkreds som Sashimi Royal.

Hos Maximus har man til opgave at fede fiskene op, til de når en vægt på omkring 50-60 gram. Derefter sendes fiskene videre til Sashimi Royal, hvor de vokser videre, indtil de er klar til at blive sendt til samarbejdspartneren Nordic Seafood, som står for at sælge fiskene.

For få fisk
De første år har der imidlertid været sendt færre end ventede fisk igennem systemet, fordi der er tilført for få fisk til Maximus.

- Og når vi har for få fisk i Maximus, så får det færre penge, fordi der ganske enkelt er færre fisk, end man budgetterer med. Og det samme gælder for Sashimi, at desto færre fisk der kommer ind, desto færre fisk er der også at sælge sidenhen, og det er voldsomt negativt, siger Claus Rom.

Til gengæld glæder direktøren sig over, at Maximus i løbet af hele indeværende år har produceret det antal fisk, der har været ventet, og at Sashimi samtidig får alle de fisk, det skal.

Men ligesom Rom ikke blev bygget på en dag, så vokser en japansk ravfisk heller ikke til fuld størrelse natten over. Som oftest går der et års tid, fra fiskene kommer ind til Sashimi Royal, til de kan sendes videre i systemet.

- Så man kan sige, at 2020 bliver det første rigtige år for Sashimi, hvorimod 2019 bliver normalt for Maximus, da det kommer til at sælge de fisk, det skal, fortæller Claus Rom.

Når først fiskene er fuldt udvoksede og sendt videre til Nordic Seafood, som er en milliardomsættende virksomhed fra Hirtshals, så sælges de i øjeblikket til 18-19 lande og 100 forskellige kunder.

Aftagerne af fiskene er blandt andet blandt andet Michelin-restauranter og andre ”high end”-restauranter samt sushikæder.
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Leverpostejfabrik lukker

.

Tæt på millionen: Gråsten Fjerkræ ser corona som et bump på vejen

Meyers åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Fiskefabrik genåbner efter corona-lukning

Is-ægtepar har udsat eksportdrømmen

Laksefamilie fik næstbedste resultatet nogensinde

Nyhedsbrev

15.518 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Danish Crown klar til at bygge nyt kæmpedomicil

Online Avis Arkiv

Efter rekordår: Cabinplant kæmper med 2020-budget

Jensens Bøfhus med plus for første gang i årevis

Eksperters bud på udfasning af hjælpepakker udskudt

1

Ny flødebollefabrik mangler maskiner

Pizzeria-ejer tjente penge på at købe sine egne pizzaer

Tomatketchup er kaldt tilbage

Co-Ro satte ny saftrekord - og har nu fokus på nye markeder

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Rekordmange nye øl tappes på dåse

Too Good To Go lander ny, stor aftale

1

Lagkagehuset frigiver regnskab før tid: - Vi har ikke noget at skjule

Corona-krise kaster skygge over rekordhalvår for Danish Crown

Ekspertgruppe skal udfase økonomiske hjælpepakker

Afvikling og it-system koster dyrt: Haarslev har nyt stort minus

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Politi: Åbning af spisesteder gik over al forventning

Bryghus klar med verdens første quinoa-øl

Hver restaurantgæst skal have to kvadratmeter

Løgpølse ramt af plastikbøvl

4

Seminar gør branchen klogere på blockchain

Lukkede retssale lægger et røgslør over konkurser i coronakrise

Mikrobryggerier sælger øl på helt ny måde

Royal Greenland tjente over 400 millioner

Flere penge til presset Joe & The Juice

Novozymes nød godt af hamstring af mad

Pressede fødevareproducenter bruger nyt salgsværktøj

Landmand frygter at brænde inde med 40 tons asparges

Basisvarer med til at løfte Nestlés salg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Tag kontrollen over uønskede bakterier med hygiejneklude som

NY brochure til dig: Sådan tjener du penge med GP INDUSTRI!

Webinar: Emballage til fødevarer - bæredygtigt design

TILBUD! Vi rydder op på lageret

Nidec Industrial Automation Denmark A/S udvider teamet

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Få styr på dine stopårsager - 2

Ny 3D scanner på markedet

Brancheorganisationen EESPA: Vi skal holde handlen i gang

Få overblik over vores udvalg af løfteåg på vores hjemmeside

Webinar: Inventor og Tick Tool - Tips & Tricks

Sensorer til barske miljøer

Spar 90% CO2 på dine transporter

Rabat på kurser i AutoCAD og Revit

6 myter om lagerautomatisering

Tal med medarbejderne om den nye hverdag

Plade- og tavleløsninger fra SMC

Vi er måske ikke Danmarks største kranfirma.

Er din jordforbindelse helt skæv?

Unboxing – Er din indpakning værd at pakke ud?

INOX udvider med 3 nye lagerhaller

Danmarkshistoriens største UV-projekt til drikkevand

Automatiseret styring af forskellige viskositeter

Bannere i god kvalitet til en god pris

Luftovervågning med Bluetooth

Send til en kollega

0.221