23948sdkhjf

Nordjysk sushifisk-firma på vej mod første overskud

| Af Dan Petersen, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Inden alt for længe er der hos Sashimi Royal i Hanstholm håb og tro på at kunne tjene penge på produktion af japansk ravfisk - i visse kredse også kendt som yellowtail.

Foreløbigt har bundlinjen dog vist røde tal for den nordjyske fiskeproducent, som sidste år måtte notere et underskud på 13 millioner kroner efter skat. Det fulgte efter et noget lavere nettounderskud på 2,1 millioner kroner året før.

- Vores 2017-resultat var som ventet, da vi vidste, at vi fik for få fisk. Og 2018-resultatet er egentlig samme historie, forklarer Claus Rom, der er administrerende direktør hos Sashimi Royal.

Forretningen hos Sashimi Royal er opbygget således, at selskabet modtager de små fisk fra partnerfirmaet Maximus, der har samme direktion og ejerkreds som Sashimi Royal.

Hos Maximus har man til opgave at fede fiskene op, til de når en vægt på omkring 50-60 gram. Derefter sendes fiskene videre til Sashimi Royal, hvor de vokser videre, indtil de er klar til at blive sendt til samarbejdspartneren Nordic Seafood, som står for at sælge fiskene.

For få fisk
De første år har der imidlertid været sendt færre end ventede fisk igennem systemet, fordi der er tilført for få fisk til Maximus.

- Og når vi har for få fisk i Maximus, så får det færre penge, fordi der ganske enkelt er færre fisk, end man budgetterer med. Og det samme gælder for Sashimi, at desto færre fisk der kommer ind, desto færre fisk er der også at sælge sidenhen, og det er voldsomt negativt, siger Claus Rom.

Til gengæld glæder direktøren sig over, at Maximus i løbet af hele indeværende år har produceret det antal fisk, der har været ventet, og at Sashimi samtidig får alle de fisk, det skal.

Men ligesom Rom ikke blev bygget på en dag, så vokser en japansk ravfisk heller ikke til fuld størrelse natten over. Som oftest går der et års tid, fra fiskene kommer ind til Sashimi Royal, til de kan sendes videre i systemet.

- Så man kan sige, at 2020 bliver det første rigtige år for Sashimi, hvorimod 2019 bliver normalt for Maximus, da det kommer til at sælge de fisk, det skal, fortæller Claus Rom.

Når først fiskene er fuldt udvoksede og sendt videre til Nordic Seafood, som er en milliardomsættende virksomhed fra Hirtshals, så sælges de i øjeblikket til 18-19 lande og 100 forskellige kunder.

Aftagerne af fiskene er blandt andet blandt andet Michelin-restauranter og andre ”high end”-restauranter samt sushikæder.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Stor oliebrand standser produktionen hos ingredienskæmpe

Onsdag aften måtte syv brandværn rykke ud til en stor oliebrand hos ingrediensvirksomheden Essentia. Nu står produktionen stille på fabrikken i Gråsten

Supermarkeder sælger mindre af stor klimasynder

Det bliver i familierne: Micro Matic på nye hænder

Dansk Erhverv: Afskaffelse af IVSer betyder færre nye virksomheder

Fødevare mistænkes for at stå bag sjælden type salmonella

Danish Crown vil kopisikre kødeksport i digitalt forsøg

Nyhedsbrev

15.070 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

TripleNine i stor millioninvestering

Online Avis Arkiv

Italienere overtager midtjysk småkagefabrik i milliardhandel

Danish Crown henter ny CFO hos Ecco

Ny, stor fødevarekonference på Københavns Universitet

Aasted åbner afdeling i USA

Ikonisk slikproducent lander på laveste bundlinje siden 1998

Carlsberg lukker iværksætterbryggeri

Kaffehus har vokseværk: Vil vokse 100 pct.

Tekonoligisk Institut skal skaffe bedre ølsmag

Mejerigaarden sender topchef på porten

Lakrids-konge investerer i iværksættere

Stort underskud hos Daloon

Østjysk pålægsfirma i rekonstruktion

Dansk vodka præmieret

1

Chili Klaus' leverandør: Interessen er på retur

Fire nye fødevareiværksættere samler penge ind på internettet

Tre på stribe: SMV'erne vokser igen på omsætning og overskud

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Roskilde Festivals madboder får klimamenuer

Ægtepar: Derfor solgte vi vores sodavandssucces

Egentlig ville de lave dressing ...

Antallet af konkurser har været stigende i 2019

Arla vil afregne 10.000 landmænd efter klimaaftryk

Claus Meyer i minus for tredje år i træk

Flere danske virksomheder flytter produktionen hjem

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Plastlåg og sygdom: Arla overvejer at droppe samarbejde

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Afsværing, afspækning eller afhinding af kød

40 fods støjdæmpet container med opsamlingskar

Gravlund Industrigummi har åbent hele sommeren

BOGEs seneste milepæl inde for kompressorer

Verdens mindste Vision Sensor

Manicus Teknik præsenterer KTR koblinger til pumpeteknologi

Derfor er DiaLabXpo et besøg værd

Ferie? Bare rolig - vi er her hele sommeren.

ATyS d M fra Socomec

Oliefri vakuumering i fødevareindustrien

UR-robotarme øger produktionen 50% hos Raaco

Fagor storkøkken er populære kvalitetsprodukter

KTR BoWex Buetandskobling

Oliefri vakuumering i fødevareindustrien

Mathias elsker at nørde styretavler

JW Industri står klar hele sommeren

Overvågning og styring af elektricitet

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Trelleborg sætter Guinness World Record for den største O-Ring nogensinde

Højt specialiseret værksted med tilpassede løsninger

Prøv Daarbak's sommerspin!

Sådan bliver emballage mere bæredygtig

Fra semi til fuldautomatisk bigbag fyldesystem

Profvask.dk lancerer hele Fagors program af vaskemaskiner

Nye tiltag for at styrke relationer, innovation og udvikling.

Send til en kollega

0.165