23948sdkhjf

Østjysk pålægsfirma i rekonstruktion

Den østjyske pålægsvirksomhed Defco går i rekonstruktion.

Det skriver finans.dk på baggrund af oplysninger fra FødevareWatch.

Pålægsvirksomheden, der blandt blandt andet leverer private label-pålæg til Salling Group og Rema 1000, er trådt i rekonstruktion - det der tidligere blev kaldt betalingsstandsning.

Det sker, fordi virksomheden ikke har været i stand til at betale sin gæld. Defco A/S havde sidste år et underskud på omkring 44 mio. kr.

De mange år med underskud blev udløst omkring 2014 af et brud med den amerikanske samarbejdspartner Smithfeld, som de havde arbejdet med i ti år.

- Vi har gennem flere år tabt penge. Nu har vi været i en turnaround-proces i tre år, og det ser nu endelig ud til at lykkedes, og vi er nu på vej i den rigtige retning. På den rejse er der så også nogle, som gerne vil være med, og derfor er det teknisk, at vi befinder os i den her situation, og derfor ser det på sin vis også ret lyst ud for Defco, siger direktør i Defco, Mikkel Czaja til FødevareWatch.

Det har været flere uheldige omstændigheder med både IT-problemer hos en anden stor kunde samt en generelt hård konkurrence i markedet. Det har fået genopretningen til at trække ud i årevis, har direktøren tidligere fortalt.  

Mulige købere skulle have meldt sig på banen til at drive virksomheden videre og mod sorte tal, men Mikkel Czaja kommer ikke nærmere ind på, hvem de mulige partnere er.

Der er ifølge ledelsesberetningen fra juni 2018 tilført 11 mio. fra moderselskabet Knud Czaja Holding ApS, og de nævner her muligheden for at tilføre flere midler, hvis det bliver nødvendigt.

Rekonstruktionen trådte i kraft den 4. juli og Defco fortsætter sin drift. Ydelser og varer leveret efter denne dato faktureres som hidtil. Varer leveret til og med 3. juli betales ikke på nuværende tidspunkt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141