23948sdkhjf

Kaffedrik og sukkerfri sodavand forsøder Coca-Cola-regnskab

Coca-Cola opjusterer sine forventninger til i år, blandt andet på grund af succes med nye produkter.

De fleste kender nok Coca-Cola for den klassiske sodavand med den røde etiket. Men i selskabets halvårsregnskab er det særligt tallene for selskabets andre produkter, der skaber optimisme hos sodavandsgiganten.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er det især sukkerfri sodavand og kaffeprodukter, der har fået Coca-Cola til at opgradere sine forventninger til det, der kaldes organisk vækst - altså vækst uden tilkøb.

Efter opløftende tendenser i det første halvår forventer sodavandsgiganten en organisk vækst på fem procent, når regnskabsbøgerne for hele året er lukket.

I andet kvartal alene steg salget af den traditionelle Coca-Cola med fire procent. Den sukkerfri version Coca-Cola Zero solgte for 10 milliarder dollar, hvilket er en stigning på en 6,1 procent.

Selskabet forsøger i disse år at supplere de klassiske sodavand som Coca-Cola, Fanta og Sprite med andre produkter. Blandt andet har giganten slugt kaffemærket Costa for fem milliarder dollar - svarende til cirka 33,5 milliarder kroner.

De har desuden forskellige juicemærker og Powerrade-læskedrikke i deres portefølje af drikkevarer. Flere af disse er enten i sig selv sukkerfri eller har fået en udgave med mindre sukker i sig. Det gælder blandt andet Coca-Cola Zero, der er en sukkerfri udgave af Coca-Cola'en.

Coca-Colas kaffeprodukter er for nylig blevet lanceret på det britiske marked. De forventes i salg i 25 lande ved årets udgang. De indeholder lidt mindre koffein end en normal kop kaffe, men stadig mere end en sodavand. 

Coca-Cola er dog ikke ene om idéen om et bredere sortiment. Også konkurrenten PepsiCo - der også er bedst kendt for deres cola - har også en lang række snacks og læskedrikke på hylderne.

Umiddelbart falder Coca-Colas træk i god jord på aktiemarkedet. Her steg aktien med omkring fire procent efter regnskabet for første halvår.

/ritzau/Reuters

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094