23948sdkhjf

Sundhedshensyn bag valg af øko-varer

Når børnefamilier putter økologiske fødevarer i indkøbskurven, er det primært af hensyn til familiens sundhed. Det viser ny undersøgelse.
Når økologiske varer finder vej til indkøbsvognen hos børnefamilier er det argument, som gennemgående vejer tungest egen eller familiens sundhed.

Især fraværet af pesticid- og medicinrester samt tilsætningsstoffer, er den vigtigste sundhedsfaktor for familierne, viser en ny undersøgelse blandt 2.045 repræsentativt udvalgte danskere, som FDB Analyse har foretaget for Coop og Økologisk Landsforening. Særligt indenfor frugt og grønt kategorien gør dette sig gældende.

Undersøgelsen viser desuden, at dyrevelfærd er det primære argument for øko-indkøb, for dem der ikke har børn. Her vægtes egen eller familiens sundhed ikke så højt, som hos børnefamilierne.

Ud over børnefamiliernes motivation belyser undersøgelsen også kvinder og mænds forskellige bevæggrunde for at vælge økologi. Hvor mænd peger på miljø og kvalitet som begrundelsen for at købe økologiske varer i stedet for konventionelle, er det sundhed og dyrevelfærd, der spiller den største rolle for kvindernes valg af økologi.

Vil øge børnefamiliers øko-viden
Økologisk Landsforening og Coop har gennem et par år samarbejdet om en kampagne, som er støttet af EU og Fødevareministeriet, rettet mod familier med børn i skolealderen. Målet er at fastholde familiernes fokus på økologi, når børnene begynder i skole.

Salget af økologi til denne målgruppe blev som resultat øget med 67 % på et år, og kampagnen kører videre i Coop’s butikker landet over.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094