23948sdkhjf

Tican vil være A/S

Slagteriets bestyrelse vil ændre struktur fra andels- til aktieselskab for at tiltrække eksterne investorer, som skal understøtte selskabets vækstplaner.
Danmarks andetstørste slagteri, Tican, kan snart blive et aktieselskab.

Ændringen fra andels- til aktieselskab har ifølge slagteriets bestyrelse, som anbefaler ændringen, til formål at styrke den økonomiske fleksibilitet ved at tiltrække eksterne kapital og dermed konkurrenceevnen, hvilket ses som en forudsætning for fortsat vækst.

- Resultaterne er gode, og virksomheden er robust. Men vi må tænke fremad og kravene til videre vækst øges. Dermed øges også kravene til finansiering i fremtiden. Behovet for at bruge aktieselskabsformen til noget konkret er ikke til stede lige nu, men det passer mig godt, at vi kan lave dette "tekniske træk" uden at være under pres. Det skaber luft til den fremtidige udvikling, siger formand Jens Jørgen Henriksen til landbrugsavisen.dk.

Halv milliard til vækstambitioner
Hvor mange penge, der konkret skal til for at finansiere Ticans vækstplaner for de kommende år står ikke klart. En sammenligning med Danish Crown, som har ændret virksomhedsstruktur, giver dog en ide om i hvilket leje en økonomiske indsprøjtning kan komme til at ligge i:

- Hvis vi ser på vores omsætning i forhold til Danish Crown, så er vi omkring en tiendedel størrelse. De har meldt ud, at de har behov for at hente fem mia. kr. Det kan godt tænkes, at vores behov er 500 mio. kr., hvis man sætter det i forhold til. Det kan godt være, at det er det. Men vi har ikke sat tal på, siger Jens Jørgen Henriksen til landbrugsavisen.dk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078