Til september begynder 27 studerende på uddannelsen til mejeriingeniør ved Københavns Universitet, KU, og det tal vækker glæde både på universitetet og i branchen.
- Vores mål var at få mellem 25 og 35 nye studerende ind på uddannelsen hvert år, så det må siges at være lykkedes rigtig godt, konstaterer Lars Dalsgaard, der er Senior Vice President i Arla Foods, i en pressemeddelelse. Han er også formand for mejerikontaktudvalget, som står for industriens koordinerede samarbejde med KU om udvikling af mejeriingeniøruddannelsen.
Målet om 25-35 studerende blev sat i 2012, hvor antallet gennem en længere årrække havde været helt nede på omkring 10 om året. Med udsigt til mangel på mejeriingeniører besluttede Industrigruppen bag mejeriingeniøruddannelsen at vende udviklingen. Gruppen tæller virksomheder som Arla, Chr. Hansen, Novozymes, Dupont og andre, der ansætter mejeriingeniører, og i samarbejde med Københavns Universitet fik de sat gang i en informationskampagne.
Job med god løn
Formålet var at gøre uddannelsen mere kendt og give de unge et realistisk billede af mejeriingeniørernes karrieremuligheder. En uddannet mejeriingeniør har rigtig gode muligheder for at få et job herhjemme eller i udlandet til en attraktiv løn. På tænketanken Cepos’ liste over gennemsnitsindkomsten for de lange, videregående uddannelser ligger mejeriingeniører således på tredjepladsen.
Kampagnen, der stadig kører, omfatter blandt andet tilbud til de studerende om at besøge nogle af de virksomheder, der beskæftiger mejeriingeniører.
På Københavns Universitet er Anna Haldrup, leder af Institut for Fødevarevidenskab, yderst tilfreds med initiativet.
- Der er blevet gjort en kæmpeindsats, og det har resulteret i, at vi de seneste tre-fire år har fået det ønskede antal ind på kandidatuddannelsen. Det er enormt glædeligt, at indsatsen har båret frugt, og at tallet ser ud til at holde sig oppe, siger Anna Haldrup i pressemeddelelsen.
Hun kunne dog godt tænke sig, at endnu flere søgte ind på bacheloruddannelsen "Fødevarer og ernæring", som er grundlaget for at kunne læse videre til kandidat. For to år siden blev der indført adgangskrav på uddannelsen, og selv om det har betydet, at færre falder fra, har det også resulteret i, at der er ledige pladser på uddannelsen.
-
Hvis vi skal have flere ind, vil vi gerne – i samarbejde med andre grene af fødevarebranchen – gøre en indsats for blandt andet at vise de unge, at der er gode jobs til dem, når de er færdige med uddannelsen. Her er der meget inspiration at hente fra mejeribranchen, siger Anna Haldrup.
Forsiden lige nu
Sprøjter sig til holdbarhed: Californisk plantebelægning skal testes i Danmark
Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres
Brygmester med ny teknologi: I princippet kan jeg sidde derhjemme og sætte det hele i gang
Mest læste
- 1 Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"
- 2 Mille Food-ejer lukker selskab efter skandale
- 3 Hemmeligt sted: Ota Solgryn er ikke helt hjemme endnu
- 4 "Helt vildt": Årets danske bryggeri er Åben
- 5 Øko-direktør: Her er min fremtidsdrøm
- 6 10.000 chokoladejulekalendere tilbagekaldt - smager af pap
- 7 Crispy Food: Efter nytår får Ota Solgryn det store comeback
- 8 Topmoderne ølbrygning: De glæder sig helt vildt i Thisted
- 9 Danish Crown vil investere 1,6 mia. kroner
- 10 Brygmester med ny teknologi: I princippet kan jeg sidde derhjemme og sætte det hele i gang
Dansk fødevareeksport på rekordkurs
103 millioner skal bane vejen til fremtidens fødevareforskning
Fødevarevirksomhederne flokkes om Vejen
Kommunen er ved at opbygge en decideret fødevareklynge i det sønderjyske
Dekanter-teknologi løftes til nye højder
Tilflytter: Sagsbehandlerne har forstand på fødevarer
Ugens grin: Når tømreren har fri ...
Gammelt bryghus bliver omdannet til Bryggekulturens Hus
Topmoderne ølbrygning: De glæder sig helt vildt i Thisted
10.000 chokoladejulekalendere tilbagekaldt - smager af pap
"Helt vildt": Årets danske bryggeri er Åben
Rekord: 380 julebryg fra de danske bryggerier
Eksporten af økologi falder efter 12 år med fremgang
Ugens rokader i bestyrelser og direktioner
Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage
Danish Crown vil investere 1,6 mia. kroner
Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"
Allerede nu sætter 2019 konkursrekord
Se alle Eventkalender
Nu skal fremtidens fødevarer være helt sikre
Tyggegummi skal hjælpe kvinder med at blive gravide
Hemmeligt sted: Ota Solgryn er ikke helt hjemme endnu
Crispy Food: Efter nytår får Ota Solgryn det store comeback
Kyllingekød trækkes tilbage - solgt over hele landet
Illegale ansatte: Ny finanslov fordobler bødestraffen
Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen
Lukket anlæg recirkulerer 98 procent af vandet
Svineavlere går imod Danish Crowns klimaindsats
Ægtepar fik millioner for sodavandssucces
Coop inviterer små mad-producenter til gratis seminar
Danish Crown Foods har nu ny direktør i Danmark
Trods konkurs: Slagtehus fortsætter
Ny fødevareimportør klar i Køge
Takeaway: Wolt har fart på
Ny whisky er lagret på øl-fade
Se alle Medlemmernes egne nyheder
Ny megatrend: Bekæmp antibiotika i kød
Hurtig levering af PEEK
Lækker din pumpe? Eller ophober den snavs?
GRATIS webinar på 30 minutter
Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro
Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent
+6.650 har allerede ét - skal du ikke også have et login?
Fendere og fendersystemer fra WILLBRANDT Gummiteknik
Energibesparende alternativ til snekkegear!
Konfigurer dine kapslinger og prisforespørgsler online
Munchere (neddelere) i høj kvalitet fra AxFlow
Copenhagen Pump fører Allweiler slangepumper
Kompakt AirLINE ventilø fra Burkert
Få den rigtige pris på el pr. kWh HVER gang
Undgå sammenklæbning, itu-rivning, støv, gnister, stød m.m.
IP67 Profinet switch til hårde miljøer
Version 6 af BRC Packaging and Packaging Materials
Støddæmper hjælper julemanden!
Gravlund Industrigummi sætter omsætningsrekord
PDF-scanning af fakturaer
Gå glad i nødbrusebad og syng jubiduæh
ROTEX elastisk klo-kobling fra KTR
Stor opbakning til innovativt messeevent
Fuld automatisk vaske- og lagersystem til Vemag vogne
Så let er det at samle en Thern® Davit kran →
Job Se alle
- Erfaren plc/scada-programmør med fokus på procesanlæg til kmc, brande
- Produktionsmedarbejdere aftenhold
- Praktikant til hr- og rekrutteringsopgaver hos jks career, brabrand
- Regnskabsmedarbejder
- Lagermedarbejder med navisionerfaring søges
- Key Account Manager - Foodservice DK
- Medarbejder til mixeri på nathold hos danlind
Kurser Se alle
- GRATIS webinar på 30 minutter: Optimér din kødudskæring med CT-skanning
- Gratis webinar: PDF-scanning af ordrer og fakturaer
- Branchejura/myndighedskrav i restaurationsbranchen
- Anretning
- Tilberedningsmetoder i madproduktion
- Sikre fødevarekontaktmaterialer
- Lean-kortlægning af værdistrøm i administration
Del artiklen.