23948sdkhjf

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Mangel på mejeriingeniører er fortid

Til september begynder 27 studerende på uddannelsen til mejeriingeniør ved Københavns Universitet, KU, og det tal vækker glæde både på universitetet og i branchen.

- Vores mål var at få mellem 25 og 35 nye studerende ind på uddannelsen hvert år, så det må siges at være lykkedes rigtig godt, konstaterer Lars Dalsgaard, der er Senior Vice President i Arla Foods, i en pressemeddelelse. Han er også formand for mejerikontaktudvalget, som står for industriens koordinerede samarbejde med KU om udvikling af mejeriingeniøruddannelsen.

Målet om 25-35 studerende blev sat i 2012, hvor antallet gennem en længere årrække havde været helt nede på omkring 10 om året. Med udsigt til mangel på mejeriingeniører besluttede Industrigruppen bag mejeriingeniøruddannelsen at vende udviklingen. Gruppen tæller virksomheder som Arla, Chr. Hansen, Novozymes, Dupont og andre, der ansætter mejeriingeniører, og i samarbejde med Københavns Universitet fik de sat gang i en informationskampagne.

Job med god løn
Formålet var at gøre uddannelsen mere kendt og give de unge et realistisk billede af mejeriingeniørernes karrieremuligheder. En uddannet mejeriingeniør har rigtig gode muligheder for at få et job herhjemme eller i udlandet til en attraktiv løn. På tænketanken Cepos’ liste over gennemsnitsindkomsten for de lange, videregående uddannelser ligger mejeriingeniører således på tredjepladsen.

Kampagnen, der stadig kører, omfatter blandt andet tilbud til de studerende om at besøge nogle af de virksomheder, der beskæftiger mejeriingeniører.

På Københavns Universitet er Anna Haldrup, leder af Institut for Fødevarevidenskab, yderst tilfreds med initiativet.

- Der er blevet gjort en kæmpeindsats, og det har resulteret i, at vi de seneste tre-fire år har fået det ønskede antal ind på kandidatuddannelsen. Det er enormt glædeligt, at indsatsen har båret frugt, og at tallet ser ud til at holde sig oppe, siger Anna Haldrup i pressemeddelelsen.

Hun kunne dog godt tænke sig, at endnu flere søgte ind på bacheloruddannelsen "Fødevarer og ernæring", som er grundlaget for at kunne læse videre til kandidat. For to år siden blev der indført adgangskrav på uddannelsen, og selv om det har betydet, at færre falder fra, har det også resulteret i, at der er ledige pladser på uddannelsen.
-
Hvis vi skal have flere ind, vil vi gerne – i samarbejde med andre grene af fødevarebranchen – gøre en indsats for blandt andet at vise de unge, at der er gode jobs til dem, når de er færdige med uddannelsen. Her er der meget inspiration at hente fra mejeribranchen, siger Anna Haldrup.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fiskefirma afsløret i omfattende fusk

Messe byder på topkokkedyst

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Carlsberg overgår nu storebror Heineken i evnen til tjene penge

Arla scorer kassen på Starbucks-aftale

Nyhedsbrev

15.089 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Food Festival igen klar med Branchefredag

Online Avis Arkiv

Verdensnyhed: Nu bliver græs til mad i Skive

Carlsberg kan ikke matche den perfekte sommer i Vesteuropa

Carlsberg øger salget efter stor fremgang i Kina og Vietnam

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Ticans nye direktør har brug for flere ansatte

Matchmaking: Fødevarefolk kan få hul igennem til Polen

Jysk storkøkken i konkurssag

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

1

Styrelse går efter fødevaregigant: Populært varemærke forbydes

Kinesere investerer stort i fynsk fabrik

Antallet af sundere fødevarer er eksploderet de seneste ti år

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Landbruget betalte for rapport, som nedtonede oksekøds klimabelastning

Landbrug & Fødevarer har skaffet penge til forskningsrapport, der udråber øl, kaffe og slik til klimasyndere

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Global usikkerhed sætter spor i dansk sommer-eksport

Dansk cocktailbrand lancerer økologisk spiritus

Forsker sorterer sig til bedre fødevarer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Naturli kigger mod andre sektorer

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

Budweiser giver vokseværk hos verdens største bryggeri

SF vil forbyde fransk delikatesse: Det er barbarisk

Kinesisk eksport-bøvl: Danish Crown fyrer på griseslagteri

Danish Crown henter ny CFO hos Ecco

Ny, stor fødevarekonference på Københavns Universitet

Teknologisk Institut skal skaffe bedre ølsmag

Lakrids-konge investerer i iværksættere

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Udlejning af doserings-/blandingsmaskiner

Den korteste vej til det rigtige værktøj!

19-årig robot hos Bisca arbejder for en solsikker sommer

Oplev SMC’s nye produkter på hi-messen

Skal din virksomhed være mere innovativ?

Det perfekte match

Hurtig og pålidelig konfigurering af automatiserede procesventiler med nyt Festo online-værktøj

Lær Fibox A/S lidt bedre at kende i denne profil video

Webinar: Oplev, hvordan du gennem indsamling af data øger produktiviteten og optimerer nye maskiner

Service sikrer effektiviteten hos fynsk teglværk

Egatec leverer nyt bin-picking system til Pressalit

CNC-styrede maskiner fra KiMLA – en betydelig spiller på verdensplan

Udendørs elektronikskab IP med certificering til anvendelse langs banelegemerne

Attraktivt HMI panel til et bredt udvalg af applikationer i industrien

Data i skyen med Siemens

Få styr på den LOVPLIGTIGE maskinsikkerhed

Manicus Teknik præsenterer KTR koblinger til pumpeteknologi

Åbning af nyt pålidelighedslab i Aarhus

Skal du på messe?

Indstøbning af elektriske sensorer

Kursus i produktionsplanlægning

”Vi gik fra papir til worldwide elektronisk ledelsessystem fra dag ét.”

Hos os er løfteudstyr lidt lettere…

Gravlund Industrigummi leverer gummidele til bølgeenergianlæg

Send til en kollega

0.129