23948sdkhjf

København styrker sin ambitiøse mad-indsats

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
70.000 måltider om dagen i skoler, børnehaver og plejehjem skal gøres endnu sundere og grønnere i Københavns Kommune, fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

Kommunen har således vedtaget en ny mad- og måltidsstrategi, der skal forstærker indsatsen for "bæredygtige måltider, som forener sundhed, velsmag og ansvar for klimaet".

Københavns Kommune konstaterer, at den gennem flere år haft succes med at styrke økologien og madkvaliteten i sine institutioner. Indsatsen har betydet, at næsten 90 procent af maden i de kommunale måltider i dag er økologisk. Med den nye mad- og måltidsstrategi tager kommunen næste skridt og samler alle madindsatser under ét - på tværs af hele kommunen. Det skal sikre sundere mad, styrke madkulturen og mindske madspild, hedder det.

- Vi sikrer endnu sundere måltider og mere økologi til byens børn, unge og ældre. Samtidig mindsker vi kommunens madspild og klimaaftryk. Det er jeg glad og stolt over. København skal gå forrest på den grønne dagsorden - også på madområdet. Det gavner københavnerne og inspirerer resten af verden til en grønnere retning, siger overborgmester Frank Jensen (S) i pressemeddelelsen

Den nye madstrategi er helhedsorienteret og har derfor både fokus på madens kvalitet, på ernæring og sundhed og på styrkelse af sociale fællesskaber, trivsel og god madkultur blandt børn, unge og ældre københavnere. Derfor skal der blandet andet skabes flere fællesspisninger på skoler og plejehjem, de sunde mellemmåltider i fritidstilbud og klubber skal opprioriteres, og kommunale medarbejdere skal have sundere madordninger.

Omlægningen til økologi i de kommunale køkkener har betydet, at råvarerne over de seneste år i høj grad er skiftet ud med grøntsager og lokaltproducerede fødevarer. Nu bliver kommunens fokus på klima forstærket; eksempelvis skal mængden af belastende kødtyper reduceres til fordel for mere plantebaseret kost ,og der skal arbejdes endnu mere målrettet for at undgå madspild. Målet er at reducere fødevarernes samlede CO2-aftryk med 25 procent allerede i 2025.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Himmerlandskød gør klar til at udvide kapaciteten

Efter et år som ostedirektør: Jeg har jo Nordex på rygraden

Dansker vil sætte sig på det globale marked for plantebaseret "kød"

Sukkerfri sodavand er på hastig fremmarch

Michelin-restauranters bundlinjer på markant optur

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.382 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Hanegal forventer voldsom kødfri fremgang

Online Avis Arkiv

Kødfolk henter penge i Løvens Hule

Kornforhandler præsenterer ”utilfredsstillende” regnskab

Efter milliontab: Turnaround giver fjerkræslagteri nyt håb

Danmark topper i økologisk forbrug blandt 180 lande

Rømø Shellfish får grønt lys til at fortsætte østers-eventyret

Street food rykker ind i østjysk posthus

Coop-ordre har sat fut under fiskefabrik

Vand-iværksættere vil vælte eget marked

Heineken-øl buldrer frem - salget når højeste vækst i et årti

Internationalt bryggeri får ny direktør

Ny direktør skal hjælpe Kastberg ud i verden

Vraget i Løvens Hule: Kaffe-startup fik udsolgt på 72 timer

Rester i pålægsmaskiner: Sur smiley til familieejet slagter

Kokkelandsholdet skifter navn

Nu kan du indstille din favorit til årets fødevarepriser

Pizzeria tilbyder også mormormad

Voldsom vækst: Vil op på 50.000 flødeboller om dagen

Randers Street Food åbner med kæmpeshow

Bryggeri klar med en anti-voldtægts-øl

Lokal slagter lander aftale med Coop

Coca-Cola-automat byder på 117 forskellige læskedrikke

Analyse: Virksomhedsledere vil jagte ansatte i år

Cees ’t Hart går knap tre millioner ned i løn

København får nyt madlaboratorium

Bryggeriet Åben spinder guld på øl-kåring

Randers Street Food forsinket igen

Asiatiske markeder løfter Carlsbergs ølsalg

Tusinder ville have billige Kims-produkter på åbningsdag

Fugleinfluenza i Nordjylland - 50.000 høns skal aflives

Se alle Medlemmernes egne nyheder

THIELMANN UCON, rustfrie containere

Mr Beef i løvernes hule

PRO-CONSULT fortsætter, hvor andre giver op

Sammen mod toppen - Et portræt af kokkelandsholdet

Parti brugte 20-fods containere – KUN KR. 12.900,00/stk.

Konkurrence - Vind en LEGO TECHNIC® kran!

Hvorfor bør man vælge originale reservedele?

Hurtig levering til nybyggede hospitaler i Wuhan

Ekspertviden om standarder sparer tid for virksomheder

Skal din produktion være digital i 2020?

Brugt Messer MetalMaster plasmaskæremaskine i tip top stand

BendGuide App fra TRUMPF!

Kurser i maskinsikkerhed

Danmark har stået i spidsen for ny europæisk vision for kuns

Kælder bliver til et automatiseret parkeringsanlæg

Minibox - et nyt design

Ny cirkulationskøler fra SMC sparer plads

Skal du bruge standard ledhoveder af høj kvalitet?

Læs: Ni vigtige regler når du bruger sjækler

Hvorfor bør man vælge originale reservedele?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

IBC fittingskampagne hos ScanDrums

Download gratis white paper om digitalisering i industrien

Gummipropper i alle gummityper og farver

Hvad ville du bruge en ren besparelse på 279.944,00 kr. til?

Send til en kollega

0.172