23948sdkhjf

København styrker sin ambitiøse mad-indsats

70.000 måltider om dagen i skoler, børnehaver og plejehjem skal gøres endnu sundere og grønnere i Københavns Kommune, fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

Kommunen har således vedtaget en ny mad- og måltidsstrategi, der skal forstærker indsatsen for "bæredygtige måltider, som forener sundhed, velsmag og ansvar for klimaet".

Københavns Kommune konstaterer, at den gennem flere år haft succes med at styrke økologien og madkvaliteten i sine institutioner. Indsatsen har betydet, at næsten 90 procent af maden i de kommunale måltider i dag er økologisk. Med den nye mad- og måltidsstrategi tager kommunen næste skridt og samler alle madindsatser under ét - på tværs af hele kommunen. Det skal sikre sundere mad, styrke madkulturen og mindske madspild, hedder det.

- Vi sikrer endnu sundere måltider og mere økologi til byens børn, unge og ældre. Samtidig mindsker vi kommunens madspild og klimaaftryk. Det er jeg glad og stolt over. København skal gå forrest på den grønne dagsorden - også på madområdet. Det gavner københavnerne og inspirerer resten af verden til en grønnere retning, siger overborgmester Frank Jensen (S) i pressemeddelelsen

Den nye madstrategi er helhedsorienteret og har derfor både fokus på madens kvalitet, på ernæring og sundhed og på styrkelse af sociale fællesskaber, trivsel og god madkultur blandt børn, unge og ældre københavnere. Derfor skal der blandet andet skabes flere fællesspisninger på skoler og plejehjem, de sunde mellemmåltider i fritidstilbud og klubber skal opprioriteres, og kommunale medarbejdere skal have sundere madordninger.

Omlægningen til økologi i de kommunale køkkener har betydet, at råvarerne over de seneste år i høj grad er skiftet ud med grøntsager og lokaltproducerede fødevarer. Nu bliver kommunens fokus på klima forstærket; eksempelvis skal mængden af belastende kødtyper reduceres til fordel for mere plantebaseret kost ,og der skal arbejdes endnu mere målrettet for at undgå madspild. Målet er at reducere fødevarernes samlede CO2-aftryk med 25 procent allerede i 2025.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079