23948sdkhjf

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Danish Crown lancerer et nyt koncept, der gør det muligt at supplere kødet med grøntsager.

Allerede i næste uge vil der i kølediskene hos Rema 1000 og Meny være pakker med hakket grisekød eller hakket oksekød, hvor halvdelen af indholdet er erstattet af grøntsager - spaghetti med kødsovs, lasagne, boller i karry og frikadeller med kartofler.

Det oplyser slagterikoncernen i en pressemeddelelse.

- Konceptet hedder 50/50 og bliver lanceret i både en okse- og grisekødsvariant. 50 procent af indholdet er kød af den samme høje kvalitet, som danskerne kender fra Danish Crowns produkter, mens de resterende 50 procent er grøntsager, der selvfølgelig også er af høj kvalitet, siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef

For at gøre produkterne så velsmagende som muligt, er der dog ikke de samme grønsager i de to varianter.

- Der er en smagsvariation på okse og grisekød, og derfor skal grøntsagerne komplimentere de forskellige smagsnuancer. I Grønt & Gris har vi tilføjet gulerødder, peberfrugt og kikærter, mens vi har skiftet gulerødderne ud med kidneybønner i Grønt & Okse. Begge varianter er i øvrigt også nøglehulsmærkede med kun 6 procent fedt, så de matcher forbrugernes ønske om magre og saltfattige produkter, siger Kamilla Wetke, der er senior brand manager hos Danish Crown, og som har været tæt indover udviklingen af produkterne.

I juli annoncerede Danish Crown, at en plantebøf ville være på hylderne inden årets udgang, og 50/50-konceptet er ifølge koncernen “endnu et tiltag, der skal sikre, at Danish Crown i fremtiden kan levere de produkter, som forbrugerne efterspørger.”

- Det er vigtigt at understrege, at vores kerneprodukt er kød. Men når det er sagt, må vi også forholde os til, at forbrugerne i højere grad efterspørger alternativer til kød, og det vil vi selvfølgelig gerne kunne tilbyde dem. Hos Danish Crown har vi udstyret og ekspertisen til at udvikle disse produkter, så de sidder lige i skabet - første gang, siger Finn Klostermann.

Danish Crown leverer i forvejen en række hybridprodukter af oksekød til enkelte detailkæder under kædernes egne brands, men disse produkter indeholder kun mellem 20 og 30 procent grøntsager.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094