23948sdkhjf

Danish Food Cluster rykker ind på Christiansborg

Danish Food Cluster, hvis medlemmer repræsenterer cirka 75 procent af omsætningen i den danske fødevareklynge, vil tættere på Christiansborg. Faktisk helt ind på Christiansborg.

Organisationen holder derfor i 2020 sin årlige klyngeforsamling på Christiansborg, hvor fødevareminister Mogens Jensen har lovet at deltage. Han vil fortælle om, hvordan han ser mulighederne for branchen på den nye regerings højt profilerede grønne dagsorden.

- Hvad betyder den nye dagsorden for fødevareindustrien? Og hvordan får vi industrien og regeringen til at spille sammen om at nå regeringens ambitiøse mål?, spørger Danish Food Cluster i sit oplæg til mødet 5. marts.

Den årlige klyngeforsamling plejer at hedde "A Great Day for Food Innovation" og holdes normalt ude ved medlemmer, senest hos Carlsberg og Møllerup Gods. Men i lyset af en grøn efterspørgsel fra industrien er arrangementet denne gang omdøbt til "A Green Day for Food Innovation" og altså rykket på Christiansborg.

- Vi oplever, at flere og flere virksomheder gerne vil arbejde med de grønne målsætninger og SDG'erne (FN's verdensmål for bæredygtig udvikling, red.). Og vi ved alle, at der er brug for nye, grønne og innovative løsninger for at nå regeringens høje ambitioner. Innovation er en holdsport, så de nye løsninger skal vi også finde i fællesskab, konstaterer direktør for Danish Food Cluster Lone Ryg Olsen.

Arbejdet med de grønne målsætninger og SDG’erne inkluderer også råvareleverandører, og Danish Food Cluster har derfor inviteret Anne Arhnung, direktør i Landbrug & Fødevarer, til at gøre forsamlingen klogere på Landbrug og Fødevarers ambitioner i forhold til at blive carbonneutral.

Arrangementet på Christiansborg er åbent for alle, og altså ikke kun for medlemmer af Danish Food Cluster.


Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079