23948sdkhjf

Frosne pølser i tunneller modtager endnu en pris

Tidligere på året løb Hørup Maskiner i Jelling med Elforsk Prisen 2019, der uddeles af Dansk Energi.

Dengang var det evnen til at indfryse kød, kyllinger, pølser og andre fødevarer i frysetunneller med et betydeligt mindre energiforbrug end tidligere.

Det er nøjagtigt samme bevæggrund Tekniq Arbejdsgiverne har haft for at tildele Hørup Maskiner Energiprisen, som blev uddelt i forbindelse med den energipolitiske åbningsdebat på Christiansborg onsdag.

Ikke for prisens skyld
Hørup Maskiner fra Jelling er en mindre industrivirksomhed med 15 ansatte. Alligevel har virksomheden valgt at deltage i udviklingsprojektet med at reducere energiforbruget ved indfrysning.

- At det ligefrem skulle føre til en pris, havde jeg ingen idé om, da vi gik i gang, og det er jo heller ikke derfor, vi har gjort det. Men det er da virkelig rart at blive anerkendt for vores del af projektet, sagde Søren Melgaard, direktør hos Hørup Maskiner.

Projektet hos Hørup Maskiner har vist, at det er muligt at reducere elforbruget med op til 86 procent, når fersk kød hurtigst muligt skal indfryses.

Ikke for pengenes skyld
Det var tidligere klima-, energi- og forsyningsminister Lars Chr. Lilleholt, der overrakte prisen. Han fremhævede blandt andet prisvinderens vilje til at tænke langsigtet i arbejdet med at skabe energieffektive løsninger.

- Markedet for fryse-tunneller er ikke ret stort og derfor købes der kun nyt når der er behov for det. Alligevel så Hørup Maskiner muligheder ved at deltage i projektet -ikke for pengenes skyld, men for at kunne udvikle virksomheden og måske skabe nye forretningsideer, sagde Lars Chr. Lilleholt, da han overrakte prisen og uddybede:

- Det er prisværdigt, at vi har virksomheder i den størrelse, der ønsker at bidrage til miljøudvikling i en tid, hvor der er travlt, og det er svært at få arbejdskraft. Det er en satsning og indsats for miljøet, som det helt klart er værd at give Tekniq Arbejdsgivernes Energipris for.

Bedre energiudnyttelser

Energiprisen går hvert år til en person eller en virksomhed i Danmark, der har udviklet et produkt eller en proces, som sikrer en væsentlig bedre energiudnyttelse eller fremmer brugen af vedvarende energikilder.

- Det er hvert år en stor ære at hædre en virksomhed, som i praksis gør noget særligt for at reducere miljøbelastningen lokalt, nationalt eller internationalt, og det er mere vigtigt end nogensinde, at vi sætter fokus på energieffektiviseringen og arbejdet med at sætte yderligere gang i den grønne omstilling, siger Mads Graves, direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093