23948sdkhjf

- Jeg står her af egen fri vilje

Osteekspert fra Taulov gav masser af smagsprøver og gode råd i Herning
Efter næsten 40 år i mejeribranchen har han mere end almindeligt styr på ost - og det fik Leo Bødker fra Arlas ostemejeri i Taulov igen mulighed for at bevise, da han i denne uge var officiel produktekspert på International Food Contest i Hernings messehaller.

I Hal D, hvor hundredevis af oste var sat frem til fri afbenyttelse, stod Leo Bødker i sin produktekspert-T-shirt og gav gode råd og vejledning til alle, der havde noget at spørge om i området for blandt andet specialoste.

Han arbejder i pakkeriet i Taulov, men har i allerhøjeste grad en faglig viden at byde på, da han er uddannet både kok, mejerist og mejeritekniker.

- Folk spørger om alt muligt. Hvor laves den? Hvad er det for en type? Hvad kan den bruges til? Kan man putte den på en pizza?

- Jeg kan jo ikke svare på alt. Hvis de for eksempel spørger om en fedtprocent, skal jeg nogle gange lige hen og læse lidt, og så kan jeg snakke mig ud af det, fortalte Leo Bødker til Food Supply på messens sidste dag i går.

Vesterhavsosten helt væk
Da var han for længst løbet tør for nogle af de mest populære oste - ikke mindst Thises Vesterhavsost, som var væk allerede i løbet af onsdagen.

- Mejerierne sender kun et vist antal kilo af hver ost, for det koster jo. Alene fra Taulov Mejeri har vi i år sendt cirka et ton i alt, oplyste osteeksperten.

I år var sjette år, han var med på den inderste side af ostebordet, men han er gennem cirka 30 år kommet på udstillingen som almindelig besøgende - gennem alle årene som ansat ved Arla, hvor han snart kan fejre 40-års jubilæum.

- Vi er cirka 50 produkteksperter her i hallen. Nogle af dem, for eksempel nogle lærlinge, er tvangsindlagte til det, men jeg står her af egen fri vilje, konstaterede Leo Bødker. Og lignede én, der meget gerne står der mange år endnu.

Artiklen er en del af temaet International Food Contest 2019.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125