23948sdkhjf

- Jeg står her af egen fri vilje

Osteekspert fra Taulov gav masser af smagsprøver og gode råd i Herning

Efter næsten 40 år i mejeribranchen har han mere end almindeligt styr på ost - og det fik Leo Bødker fra Arlas ostemejeri i Taulov igen mulighed for at bevise, da han i denne uge var officiel produktekspert på International Food Contest i Hernings messehaller.

I Hal D, hvor hundredevis af oste var sat frem til fri afbenyttelse, stod Leo Bødker i sin produktekspert-T-shirt og gav gode råd og vejledning til alle, der havde noget at spørge om i området for blandt andet specialoste.

Han arbejder i pakkeriet i Taulov, men har i allerhøjeste grad en faglig viden at byde på, da han er uddannet både kok, mejerist og mejeritekniker.

- Folk spørger om alt muligt. Hvor laves den? Hvad er det for en type? Hvad kan den bruges til? Kan man putte den på en pizza?

- Jeg kan jo ikke svare på alt. Hvis de for eksempel spørger om en fedtprocent, skal jeg nogle gange lige hen og læse lidt, og så kan jeg snakke mig ud af det, fortalte Leo Bødker til Food Supply på messens sidste dag i går.

Vesterhavsosten helt væk
Da var han for længst løbet tør for nogle af de mest populære oste - ikke mindst Thises Vesterhavsost, som var væk allerede i løbet af onsdagen.

- Mejerierne sender kun et vist antal kilo af hver ost, for det koster jo. Alene fra Taulov Mejeri har vi i år sendt cirka et ton i alt, oplyste osteeksperten.

I år var sjette år, han var med på den inderste side af ostebordet, men han er gennem cirka 30 år kommet på udstillingen som almindelig besøgende - gennem alle årene som ansat ved Arla, hvor han snart kan fejre 40-års jubilæum.

- Vi er cirka 50 produkteksperter her i hallen. Nogle af dem, for eksempel nogle lærlinge, er tvangsindlagte til det, men jeg står her af egen fri vilje, konstaterede Leo Bødker. Og lignede én, der meget gerne står der mange år endnu.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Verdens sundeste kornsort skal hjælpe folk med overvægt og diabetes

Direktør og bestyrelsesformand forlader Harboes

Dansk kølegigant præsterer bedste regnskab i koncernens historie

Diskret saftevandsgigant startede i et udhus i Vanløse

Tre plantedrenge har hul igennem til Coop

Bøde: Karse skal behandles som en fødevare

Nyhedsbrev

15.291 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt kinesiske beløbskokke

De vil gerne ansættes på beløbsordningen, men så arbejde mange flere timer.

Online Avis Arkiv

Falengreen køber sig til mere convenience

Opkøbet af Q Foods skal styrke Falengreens position på det vigtige convenience-marked

Sønderjysk slagter er rykket ind i alle Lidl-butikker

Video: Sådan kan sensorer forbedre en fødevareproduktion

Sprøjter sig til holdbarhed: Californisk plantebelægning skal testes i Danmark

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

1

Brygmester med ny teknologi: I princippet kan jeg sidde derhjemme og sætte det hele i gang

Dansk fødevareeksport på rekordkurs

Dekanter-teknologi løftes til nye højder

103 millioner skal bane vejen til fremtidens fødevareforskning

Fødevarevirksomhederne flokkes om Vejen

Kommunen er ved at opbygge en decideret fødevareklynge i det sønderjyske

Ugens grin: Når tømreren har fri ...

Tilflytter: Sagsbehandlerne har forstand på fødevarer

Gammelt bryghus bliver omdannet til Bryggekulturens Hus

Topmoderne ølbrygning: De glæder sig helt vildt i Thisted

10.000 chokoladejulekalendere tilbagekaldt - smager af pap

"Helt vildt": Årets danske bryggeri er Åben

Rekord: 380 julebryg fra de danske bryggerier

Eksporten af økologi falder efter 12 år med fremgang

Allerede nu sætter 2019 konkursrekord

Nu skal fremtidens fødevarer være helt sikre

Kyllingekød trækkes tilbage - solgt over hele landet

Illegale ansatte: Ny finanslov fordobler bødestraffen

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Lukket anlæg recirkulerer 98 procent af vandet

Svineavlere går imod Danish Crowns klimaindsats

Ægtepar fik millioner for sodavandssucces

1

Coop inviterer små mad-producenter til gratis seminar

Danish Crown Foods har nu ny direktør i Danmark

Trods konkurs: Slagtehus fortsætter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Lækker din pumpe? Eller ophober den snavs?

Klopumpe fra Axflow reducerer energiforbrug og omkostninger

Leverer du ind til den danske dagligvarehandel?

Billige kuglebøsninger i kompakt design til nem montering

Vælg den rigtige emballage og pak forsvarligt

Encodere og slæberinge til Industri 4.0/IIoT

Optimal proces og lavt materialeforbrug? Se her!

Julekonkurrence på klee.dk

Væksten forsætter hos Carsten Holm A/S

Indstøbning af kabler hos Gravlund Industrigummi A/S

Ny anti-statisk luftkniv fra EXAIR

2. advent - Har Poul spist for mange julekager?

Corporate Social Responsibility (CSR) - Vicath EQ ApS

Hvad er ændringerne fra ISO 22000:2005 til ISO 22000:2018?

Du må Oluf Sand(e), at det er saltetid

Bell hus fra KTR

Fra lokal producent af kælke til international eksportsucces

Elektriker søges

Messetiden står for døren.

Process Engineering løfter flere opgaver i slagteribranchen

Mirit Glas tilbyder Glasvarer efter opgave

Ny megatrend 2020: Bekæmp antibiotikaresistens

Fjern statisk elektricitet på rør, kabler, slanger m.m.

Hvordan finder du vej til ISO 45001?

Sæt konkrete mål for dine første 100 dage

Send til en kollega

0.249