23948sdkhjf

Hårnet uden på hårnet: Nye trends strammer hygiejnekrav

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Især de amerikanske kunder efterspørger såkaldt ready-to-eat-produkter, hvilket tvinger Ebrofrost til at gå flere niveauer op i hygiejnesikkerhed. Nu er man foran konkurrenterne

Det er ikke så lige til at bevæge sig rundt mellem Ebrofrosts tre produktionslinjer.

For at komme fra den ene zone til den anden skal man igennem sluser med håndvask og afspritning, hvor også rullevognene med varer får skyllet deres hjul. Og før man må bevæge sig fra én zone til en anden, skal der et ekstra hårnet uden på hårnettet.



Tilsvarende er produktionsmedarbejdernes kitler opdelt i forskellige farver, så man til enhver tid kan se, hvilken zone medarbejderen kommer fra.

Ny trend
Forklaringen på det krakilske hygiejneniveau er en ny trend, hvor Ebrofrosts kunder i stigende grad efterspørger såkaldt ready-to-eat-produkter - det vil sige lynfrosne produkter, hvor risikoen for eksempelvis listeria-bakterier er stort set lig nul, når produkterne forlader fabrikken.

- Flere og flere af vores kunder beder om ready-to-eat, hvilket betyder, at vi skal gå et hygiejnetrin op. Det kan den ene af vores linjer håndtere i dag, og de to andre skal også kunne gøre det med tiden, forklarer administrerende direktør Kim Kirkeby.

USA er skrappere end Europa
Trenden har sin oprindelse i USA, der de senere år har døjet med en række fødevareskandaler i form af listeria-inficerede fødevarer.

Samtidig har en af Ebrofrosts store amerikanske kunder i en forbrugerundersøgelse opdaget, at cirka 10 procent af virksomhedens frysepizzaer ikke bliver genopvarmet, men spises uden at have været en tur i ovnen eller mikrobølgeovnen. Også det øger risikoen for bakterieangreb.

Derfor har den amerikanske fødevarestyrelse (FDA) taget syvmileskridt inden for området, oplever Ebrofrost.

- USA har faktisk overhalet Europa på tolerancer for patogene bakterier og stiller i dag krav om nul-tolerance. Derfor er mange af vores kunder europæiske producenter, som har brug for den her ekstra sikkerhed, hvis de vil eksportere til USA, forklarer Kim Kirkeby.

Var tidligt ude
Dermed er Ebrofrost gået fra at være almindelig leverandør til såkaldt high-care-leverandør, hvilket ud over førnævnte forholdsregler også involverer ekstra rengøring i forhold til tidligere.

- Så vi bliver noget mindre effektive og må derfor forlange en højere pris for de her ready-to-eat-produkter.

Kim Kirkeby forudser, at rigtig mange fødevareproducenter skal ud og investere de kommende år for at kunne leve op til de skærpede hygiejnekrav. Her kan det blive Ebrofrosts fordel, at man har været tidligt ude.

- Vores bestyrelse bevilgede reelt pengene til ready-to-eat-investeringerne et år, før trenden opstod. Så det nyder vi godt af nu, fortæller han.

Mere om: Ebofrost
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Se billederne: 5.000 fødevarefolk på spil i Aalborg

Thise-direktøren om teknik: Jeg er meget overrasket

Svaneke løfter omsætning med alkoholfri øl

Nye kartoner, gamle farver

1

Lidl standser salg af turbokyllinger

Carlsberg plages af nye anklager om korruption i Indien

Nyhedsbrev

15.396 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Mavefornemmelsen sagde nej, da Mammen ville købe

Online Avis Arkiv

Ny isfabrik laver ingen ens bøtter

Han har altid haft is i maven

Thise klar med splinterny plantedrik om få uger

Erhvervspark fortsætter knopskydning

Esbjerg Street Food klar med åbningsdag

Mikroalger på vej ind i plantebøffen

- Gul ost? Det lader vi andre om at lave

Milliontyveri: Michelin-restaurant lænset for dyre vine

Rawbite næsten fordobler overskuddet

Millionudgift: Bryghus udvider med 11 tanke

Arla dropper genmodificeret foder til køer

Milliardhandel: Dansk fødevaresucces solgt til Holland

Glykom-ejere scorer kassen på kæmpehandel

Nu skal der sættes strøm til fødevareindustrien

Arla investerer to milliarder i Danmark i år

Carlsberg satser stort på sommerens fodboldfest

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Arla næsten klar med plantedrikke

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlige spegepølser

1

Kokkelandshold sikrer første danske OL-guld nogensinde

Danish Food Cluster klar til Christiansborg

Juicefirma-stifter blev bortvist efter »fundamentale fejl«

Rømø Shellfish får grønt lys til at fortsætte østers-eventyret

Randers Street Food åbner med kæmpeshow

Bryggeri klar med en anti-voldtægts-øl

Lokal slagter lander aftale med Coop

Analyse: Virksomhedsledere vil jagte ansatte i år

Coca-Cola-automat byder på 117 forskellige læskedrikke

Cees ’t Hart går knap tre millioner ned i løn

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Omfattende Panduit program

Ny version af ROB-EX er klar til download

Nye trends og tendenser indenfor bagværk - se dem på messen

Specialdesignede laserscannere til sikring

Keglehjulsgear type A

Hvad kendetegner en viking?

Løfteåg leveret til finsk kunde - Fyns Kran Udstyr A/S

Hastelevering af dit glas fra Mirit Glas

Anden sandhed om det danske elmarked - Aventia Energy

Dansk produktion af støbte designemner i høj kvalitet

Nyt samarbejde mellem Harting Danmark og Wexøe A/S

Mikrobiologi for kvalitetsfolk

Hvordan øger du effekten af ISO 14001:2015?

ABB leverer strøm til skibe i havn

Hvad kendetegner en viking?

Serviceopgave på blæsere

PCSCHEMATIC Cabledim – med kabler fra DanCables

God vs. dårlig rådgivning – Kender du forskellen?

Keyfrost køle- og fryseanlæg

UR-robot løfter helt op til 30 kg!

Se video: Skrot falder, plader stiger - corona spøger

Ét login med adgang til det hele - Fyns Kran Udstyr

FRECON sætter kursen for 2020

Præcisionstransportbånd

Netværk sætter fokus på allergener

Send til en kollega

0.188