23948sdkhjf

20 år i procesindustrien: Process Engineering fylder rundt

Den 1. november er det 20 år siden, at Process Engineering startede sit arbejde som rådgivende ingeniørfirma i procesindustrien.

- Da vi startede tilbage i 1999, var der bare mig og min tidligere kompagnon. Der er sket mange ting gennem de sidste 20 år; vi er blevet flere ansatte, vores projekter har fået større omfang, og vi har fem landsdækkende kontorer. Ser vi bare på de sidste fem år, er vi vækstet meget og er alene gået fra 52 til 110 medarbejdere, og så er vi gået udover landets grænser og etableret os i Norge. Det har været en spændende rejse, som slet ikke er slut, fortæller direktør Poul B. Jakobsen.

Fra lille to-mands-hold til landsdækkende ingeniørfirma
Da Process Engineering slog dørene op i 1999, var der kun to mand på det daværende kontor i Fredericia. De to kendte hinanden fra tidligere arbejde hos Union, og de så et behov for et lille firma, der med kort varsel kunne træde til og hjælpe større virksomheder i procesindustrien. Sidenhen er Poul B. Jakobsen blevet eneejer, der er kommet øget fokus på de forskellige brancher, og virksomheden er blevet landsdækkende med et markant stigende medarbejderantal.

- Der er både sket en ændring i antallet af ansatte og i størrelsen af vores projekter. Vi er gået fra at have mange opgaver på under 100 timer til at have opgaver på flere tusinde timer. Vi har en faglig stræben efter projekter, som vi synes er spændende, for vi er ikke bare en forretning med en bundlinje. Det skal være fagligt udfordrende for medarbejderne. Samtidig stiller det også flere krav til vores interne strukturer og systemer, jo mere vi vækster. Her er det vigtigt for os stadig at være en fleksibel og kundetilpasset virksomhed, siger Poul B. Jakobsen.

Fremtiden byder på endnu mere vækst
Ser man i krystalkuglen for Process Engineerings fremtid, vil der fortsat være fokus på vækst. Sidste år blev den nye vækststrategi offentliggjort, hvor der frem mod 2023 især er fokus på at øge væksten i udlandet.

- I de kommende fem-ti år vil vi stadig have fokus på at vækste i procesindustrien både herhjemme og i udlandet. Vores tidligere strategi om at være 100 ansatte ved udgangen af 2018 er lykkedes, og derfor har vi igangsat en ny strategi, hvor vi frem mod 2023 arbejder på at blive 200 i Danmark og 100 i udlandet. Det er vi allerede i fuld gang med, hvor vi blandt andet har åbnet kontoret i Oslo og etableret det selvstændige forretningsområde for pharma-industrien ved vores kontor i København, slutter Poul B. Jakobsen.

I forbindelse med virksomhedens 20-års jubilæum er alle medarbejdere blevet inviteret på en tredages tur til Hamborg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094