23948sdkhjf

Vegansk messe blev et hit

4.000 madglade besøgende lagde vejen forbi Øksnehallen i Kødbyen i København for at få inspiration til nye, plantebaserede produkter, da Dansk Vegetarisk Forening i weekenden holdt den veganske messe VeggieWorld.

Det fortæller Dansk Vegetarisk Forening, som arrangerede i samarbejde med tyske Wellfairs. Messen holdes med jævne mellemrum verden over, men det var første gang, at den blev afviklet i Danmark.

Både privatpersoner og fødevarevirksomheder, supermarkeder, politikere og investorer lagde vejen forbi messen, der bød på over 50 stadeholdere.

Blandt udstillerne var både de mere etablerede firmaer inden for det plantebaserede, så som Naturli', Hanegal, Hälsans Kök og tyske Veganz, samt over 10 mindre start-ups. Deriblandt Planteslagterne, som netop er landet med deres produkter på hylderne i Irma, Glean, der er i gang med en slutspurt på Coop Crowdfounding, og de helt nye By Hansens, som laver konfekt baseret på kikærter.

Der blev uddelt priser til plantebaserede supermarkeder og produkter. Og der blev holdt en vegansk variant af Løvens Hule, hvor årets grønne iværksætter skulle kåres af tre dommere og investorer: Louise Ertman, Henrik Lund og Lars Arne Christensen.

Tre start-ups - Planteslagterne, Vegan Victoria og Plant Jammer - pitchede deres forretningsplaner, og prisen endte med at gå til Plant Jammer, som har udviklet en app, der kan hjælpe folk med at sammensætte opskrifter ud fra, hvad de har i køleskabet.

- Messen er kommet for at blive, og vi glæder os allerede til næste år, konstaterer Mie Nordly, erhvervschef i Dansk Vegetarisk Forening.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11