23948sdkhjf

Vestjysk teknologi skal revolutionere fremtidens ølbrygning hos Carlsberg

| Af Redaktionen/he | Tip redaktionen om en historie

En ny, vandstyret procesventil har imponeret ølgiganten. Bag teknologien står Hydract, som etablerer produktion i Holstebro

Idéen bag procesventilen Hydract, der også har lagt navn til virksomheden, er simpel: Vand kan ikke komprimeres.

- Procesventiler bruges i stort set alle typer produktion, hvor væsker skal blandes. Men ventilerne, der bruges i dag, styres af trykluft. Det kræver meget energi, og der er en masse spild, fordi det er svært at kontrollere lufttryk præcist, lyder det fra Peter Espersen, grundlægger og administrerende direktør i Hydract.

Det fik ham til at udvikle en ventil, der er styret af vand. Og det har vist sig at være en idé, der har stort potentiale for blandt andet Carlsberg, som har testet ventilen på bryggeriet i Fredericia: Vandstyrede ventiler har vist sig at kunne ændre helt fundamentalt på den måde, som man brygger øl på.

Resultaterne viser blandt andet en reduktion af procestiden, fra flere uger ned til få timer, energibesparelse på op til 90 pct. og en reduktion i brugen af rengøringskemikalier med 30 pct.

- Vi har testet Hydract-ventilen, som har vist sig at overgå vores forventninger. Den præcision, styrke og pålidelighed, der opnås med vandstyring i stedet for trykluftventiler, åbner for en helt ny tilgang til effektiv og bæredygtig produktion, fordi den ændrer grundlæggende på den måde, vi kan brygge på, udtaler Anders Kokholm, brewing director hos Carlsberg Supply Company.

”Vi håber, I fejler!”
Hydract har allerede vist ventilen på fagmesser.

- Vi har de sidste par år haft en lille stand på de internationale messer. Det har også kastet nogle mindre håbefulde hilsener af sig fra konkurrerende ventilproducenter, smiler Peter Espersen, og fortsætter:

- Det sidste du skal sige til en jyde er jo, at du håber, at hans idé svigter. Så fortæller du ham kun, at han har fat i noget af det rigtige.

Hydract har siden udviklingen af ventilen fået patent på teknologien.

Satser på jysk produktion
På trods af det tætte samarbejde med Carlsberg vil Hydract også levere til andre bryggerier og brancher.

Med alle udsigter til travlhed har Hydract valgt at etablere sig i Holstebro. Virksomheden tæller i dag en håndfuld medarbejdere og satser benhårdt på midt- og vestjysk arbejdskraft, når produktionen for alvor skal sættes i gang.

- Vi har store ambitioner, og vi kommer til at ansætte folk med samme DNA som os selv. Holstebro er tæt på de nyuddannede, tekniske talenter og byen har infrastrukturen, der skal til, for at vi kan trække de rigtige folk til. I Danmark er vi generelt dygtige, og den jyske kaliber og mentalitet passer os rigtig godt, siger Peter Espersen.

Mere om: Hydract
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Restaurant er nu børnefri

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Private label: Stor danskerflok gør sig klar til Amsterdam

"Scoop": Danish Crown Foods henter international chef hos Arla

Metalspåner: Rema 1000 stopper brødsalg i 55 butikker

Mille Food skifter formand efter skandalesag

Nyhedsbrev

15.347 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Kagefabrik ansætter for at kunne følge med

Online Avis Arkiv

Center for Hygiejnisk Design flytter fra DTU

Hancock får automatisk renseanlæg

Konkursramt pølseproduktion tæt på at køre igen

Wittrup Seafood regner med at hyre 30 nye medarbejdere

Sukkergigant vil lave grøn gas

Dan Duck vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Kødekspert havde veganerplan i skuffen i årevis

Presset kødselskab fordoblede overskuddet

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

100 nye danske bryggerier på 10 år

Nedslidt og beskidt fiskefabrik straffet med bøde

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Efter 140 år: Emballageproducent skifter navn

Ny medejer hos Ærø Whisky

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Kødkomet tredobler overskuddet i dugfrisk regnskab

Royal Unibrew skifter finansdirektør

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

Medejer købt ud af madservicefirma

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Lantmännen får ny CFO

Flensted lukker fabrik i Billund

Burger King tester alternativ til svinekød

Ung æggesælger flerdobler salget efter sur smiley

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Chopper Hopper – neddeling og pumpning i ét

Ny produktion krævede nye kraner hos Grafisk Maskinfabrik

Ny motorløsning til aggressive miljøer

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Pladebearbejdning med ROBOT

HN Group A/S tager ansvar og øger antallet af lærlinge.

Pssst … PALOMAT® produktnyhed er på vej

Werma Andon system for optimering af Lean certificering

Nyt salgteam til hygiejneløsninger

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Tænk faldsikring ind i arbejdssituationer

Siemens Tip: Ny demo-applikation til OMAC

Jobopslag - Servicetekniker i Trekantsområdet

Download gratis webinar: PDF-scanning af ordrer og fakturaer

Overfladebelægning til gevind

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Gummipakningen, som sidder lige i skabet!

Den ultimative guide til din virksomheds el-indkøb

Siemens har udvidet periode for bestilling af SUS-kontrakt.

Nye film fra Trelleborgs fabrikker i UK

Ventilationsmontør – til ventilationsvirksomhed i vækst

Mikrobiologi for kvalitetsfolk

Har din udkårne også en stemme som en skærebrænder?

Nyhed! Vil du opdateres på den nye FMEA & VDA?

Send til en kollega

0.141