23948sdkhjf

Enorm interesse for nye dimser til fødevareproduktion: Folk ville købe for 336 millioner

Holstebro-virksomheden Hydract, der har opfundet en særlig ventil med store muligheder i fødevareindustrien, har oplevet en voldsom interesse for at investere i virksomheden.

9.751 investorer har ønsket at tegne aktier for godt 336 millioner kroner. Det svarer til, at maksimumudbuddet er overtegnet med 861 procent, oplyser Hydract i en pressemeddelelse. 

Selskabets indtog på Nasdaq First North Growth Market Denmark handlede om udbud af op til syv millioner nye aktier til en udbudspris på fem kroner pr. aktie. De blev altså revet væk og gav Hydract et bruttoprovenu på 35 millioner kroner og dermed en markedsværdi på 100 millioner.

Stifter og direktør Peter Espersen siger i en kommentar, at han er taknemmelig for den overvældende tillid, investorerne har vist virksomheden, dens ledelse og dens medarbejdere.

- I al glæden er jeg dog ærgerlig over, at vi ikke fuldt ud har kunnet tilgodese alle interesserede aktionærer i udbuddet. Vi vil gøre vores yderste for at yde en god service som børsnoteret selskab og håber, at de, der ikke fik muligheden i denne omgang, vil slutte op om selskabet fremadrettet, bemærker han.

- Hundredvis af arbejdspladser

Morten Lindberg, der er økonomichef og medejer i Hydract, tilføjer, at den store investorinteresse viser en stærk opbakning til Hydracts mission om at bidrage til den grønne omstilling af procesindustrien.

- Vi har nu fået den nødvendige kapital til at styrke vores organisation, salg og markedsføring og dermed udbrede Hydracts green tech-løsninger til bryggerier, mejerier og andre drikkevareproducenter verden over, med målet om at opnå en mere konkurrencedygtig, effektiv og bæredygtig produktion, konstaterer han.

Hydracts opfindelse er en ventil, der drives af vand, i modsætning til den traditionelle trykluft. Det giver ifølge Hydract en ventil, der kan åbne og lukke mere præcist end alle andre ventiler.

Peter Espersen har brugt 12 år på udviklingen, og han har tidligere forudset, at produktionen af de nye ventiler kan give basis for hundredvis af nye arbejdspladser.

- Hvis vi kan få bare 1 procent af markedet for ventiler i fødevareindustrien, så er det en omsætning på et trecifret millionbeløb, påpegede han i slutningen af 2019.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203