23948sdkhjf

Det er blevet svært at være sød

| Af Mads Rømert | Tip redaktionen om en historie

Der er en global trend mod sukker, og det giver udfordringer for Co-Ro

Der er erklæret krig mod sukker. Forbrugere i hele verden vil gerne leve sundere, og regeringer vil gerne hjælpe dem ved at indføre skatter eller afgifter på sukker, som samtidig kan øge statsindtægterne.

- Krigen mod sukker er en af vores store udfordringer, siger saftproducenten Co-Ros administrerende direktør, Søren Holm Jensen.



- Det er en global trend, og det kommer ti at gå meget hurtig, forudsiger direktøren med bekymring.

I et af Co-Ros største markeder, Saudi-Arabien, har regeringen annonceret, at der vil komme en sukkerafgift, som kan batyde, at en Suntop-juice, der har kostet det samme siden lanceringen for 40 år siden, måske vil stige med 50 til 100 procent i pris.

Det er også en af grundene til, at Co-Ro er i gang med at forandre sig. I mange år har produktion og handel været i fokus - nu er innovation atter blevet omdrejningspunktet i virksomheden.

- Vi bliver nødt til at udvikle os og kunne handle meget hurtigere og kunne ændre eksisterende produkter, siger Søren Holm Jensen og tilføjer, at det hele kompliceres af, at reglerne for eksempelvis sukker-afgifter er forskellig fra land til land.

Læs også: Co-Ro har udpeget tre veje til vækst

- Hvert marked har sin egen lovgivning, så det er ret kompliceret, og vi har brug for skræddersyede opskrifter til de enkelte markeder. Så for at sende et produkt ud på 80 markeder har vi nok brug for omkring 10 versioner af produktet. Det koster meget arbejde og udvikling.

MashUp er første skridt
Første skridt på rejsen, er udviklingen af læskedrikken MashUp, hvor der er skåret kraftigt ned på sukkerindholdet, men hvor der samtidig ikke er kunstige sødemidler i, for forbrugere ønsker ikke bare mindre sukker men også færre kunstige tilsætningsstoffer.

- Vi håber, at MashUp giver svaret på begge udfordringer, siger Lee Taylor, der er direktør for global innovation i Co-Ro.

- MashUp indeholder kun 3,9 gram sukker pr. 100 gram, mens en sodavand eller en juice typisk indeholder cirka 11 gram. Så det er tre gange færre kalorier i MashUp. Der er andre produkter, som ingen kalorier har, men så indeholder de kunstige sødestoffer. Vi mener, at vi har udviklet noget, der unikt til de forbrugere, der synes, at vand er for kedeligt og sodavand er usundt. Det var en svær udfordring at nå ned på 3,9 gram sukker, men grunden til at vi historisk har haft succes er, at vi har haft en teknologi, som har været siger unik. At vi for eksempel har været bedre til at skabe en koncentreret frugtsmag i saftevand, siger Lee Taylor.

Læs også: Saft: Det er ikke en ny bygning, det er en ny kultur

MashUp er Co-Ros første svar på de udfordringer, som globale trends giver producenter af læskedrikke. Og ifølge Søren Holm Jensen er kravene til Co-Ro klare:

- Vi skal være bedre end konkurrenterne til at tilpasse os de trends og forandringer.

Mere om: Co-Ro
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Gammelt bryghus bliver omdannet til Bryggekulturens Hus

"Helt vildt": Årets danske bryggeri er Åben

Topmoderne ølbrygning: De glæder sig helt vildt i Thisted

10.000 chokoladejulekalendere tilbagekaldt - smager af pap

Rekord: 380 julebryg fra de danske bryggerier

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.277 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Eksporten af økologi falder efter 12 år med fremgang

Online Avis Arkiv

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

Danish Crown vil investere 1,6 mia. kroner

Allerede nu sætter 2019 konkursrekord

Nu skal fremtidens fødevarer være helt sikre

Tyggegummi skal hjælpe kvinder med at blive gravide

Øko-direktør: Her er min fremtidsdrøm

1

Hemmeligt sted: Ota Solgryn er ikke helt hjemme endnu

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

Crispy Food: Efter nytår får Ota Solgryn det store comeback

Mille Food-ejer lukker selskab efter skandale

Nemlig.com fortsætter vokseværk og har underskud

Kyllingekød trækkes tilbage - solgt over hele landet

Carlsberg vil reducere vandforbruget med 50 procent

Bryggeriet Vestfyen presset i rødt af store omkostninger

Co-Ro har udpeget tre veje til vækst

Det er blevet svært at være sød

Der er en global trend mod sukker, og det giver udfordringer for Co-Ro

Arbejdsulykke hos Tican: Mand fik klippet fingre af

Illegale ansatte: Ny finanslov fordobler bødestraffen

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Lukket anlæg recirkulerer 98 procent af vandet

Svineavlere går imod Danish Crowns klimaindsats

Ægtepar fik millioner for sodavandssucces

1

Coop inviterer små mad-producenter til gratis seminar

Danish Crown Foods har nu ny direktør i Danmark

Trods konkurs: Slagtehus fortsætter

Ny fødevareimportør klar i Køge

Ny whisky er lagret på øl-fade

Takeaway: Wolt har fart på

Naturli' hædret med dyrevelfærdspris

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Er du usikker på, hvordan du skal gribe kemisk APV an?

PDF-scanning af ordrer

Sidste chance før jul

Emner udføres

Ny Finder serie Solid State relæ serie 77.31

Miromatic forhandles af Salicath ApS

Work smarter not harder

Salg af industri container løsninger

Give Elementer rykker på detail og industri

Undgå statisk elektricitet med en ion luftkniv

Få tips til at spare tid og penge!

10 TIPS til vedligehold af din hydraulikpumpe til løft

Copenhagen Pump forhandler kapselblæsere fra Pedro Gil

Transmitter til bl.a. Fugtmåling fra Summit

Lisco Analytical fører Refraktometre i høj kvalitet

Fibox tilbyder et fuldt sortiment af services

Pladegummi på ruller eller skåret på mål

Unik mulighed for at købe en Swift-Cut skæremaskine

Mindre støj på linjen med ny forbedret Stennevad hjemmeside

Den fleksible serie af sikringsholdere til din eltavle

Olie/luft køler Type OAC fra KTR

Ny salgschef hos ABJ METAL

Medaljehøst og finalepladser

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Innovativ tænkning gør BOGE's S-4-serie til et lønsom køb

Send til en kollega

0.193