Discountbutikker sidder på det hakkede oksekød
Salget af hakket oksekød er i stærk stigning hos discountkæderne, mens private slagtere og især supermarkeder melder om tilbagegang.
Således er salget af hakket oksekød steget med 71 procent i discountbutikkerne fra 2006 til 2010. I den tilsvarende periode er salget faldet med 32 procent i supermarkederne og 10 procent hos de private slagtere.
Det viser beregninger, som Landbrug & Fødevarer har foretaget for Dansk Handelsblad.
SuperBest-skandale har haft betydning
Ifølge chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, Klaus Jørgensen, har især kødskandalen i SuperBest i september 2009 haft stor betydning.
- Debatten om det ompakkede kød har fået folk til at tænke mere over fødevaresikkerheden ved det hakkede kød, og da alt det kød, der sælges i discountbutikkerne, er pakket centralt, føler mange forbrugere sig mere sikre, når de køber kød i discountbutikker. Det er i hvert fald ikke pakket om, siger han.
Så sent som i april meddelte Coop, at man satser mere på det gaspakkede frem for friskhakket kød .