23948sdkhjf

Ny opfindelse til fødevareproduktion er "fuldstændig unik"

En ny opfindelse, der kan medføre hundredevis af nye arbejdspladser, bliver inden længe taget i brug på Carlsbergs bryggeri i Fredericia. Og senere måske på fødevarevirksomheder i hele verden.

Det handler om en ventil, der kan åbne og lukke mere præcist end alle andre ventiler, og efter at have arbejdet på den de seneste 12 år er Peter Espersen fra Holstebro nu klar til at sætte den i produktion via sin virksomhed Hydract..

Det skriver TV Midtvest på sin hjemmeside.

Carlsberg-bryggeriet i Fredericia har troet så meget på ideen, at Peter Espersen de seneste 10 år har haft sin daglige gang på bryggeriet. Og nu kan bryggeriets over 7.000 ventiler formentlig allerede næste år blive udskiftet med den nye model, der er styret af vand i modsætning til de nuværende, der er styret af luft. Ifølge TV Midtvest forventer Carlsberg, at udskiftningen vil spare bryggeriet for 90 procent strøm i produktionen af øl.

- Jeg har aldrig set det før. Du kan ikke få noget på markedet i dag, som styres på samme måde. Det er fuldstændig unikt, siger produktionschef Anders Kokholm, Carlsberg Supply Company i Fredericia, til tv-stationen. Han kan ikke sige præcist, hvad den vestjyske ventil kommer til at betyde i kroner og øre for Carlsberg, men understreger, at der er tale om millioner.

Heller ikke Peter Simonsen er i tvivl om, at han har lavet noget unikt:

- Det her kan godt blive stort, men jeg tør simpelthen ikke at sige, hvor stort det kan blive. Der er basis for hundredvis af arbejdspladser, siger opfinderen til TV Midtvest.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078