23948sdkhjf

Tican brød sikkerhedsregler, da fingerled blev skåret af

Sikkerhedsreglerne blev overtrådt, da en 52-årig slagteriarbejder på Tican i Thisted fik kappet dele af to fingre af i en båndsav. Slagteriets direktør, Niels Jørgen Villesen, har ellers hævdet, at alle sikkerhedsregler ifølge en intern undersøgelse var fulgt, da ulykken skete 2. december.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Efter et nyt besøg på slagteriet 12. december udstedte Arbejdstilsynet et strakspåbud om at påsætte en klingebeskyttelse, som Tican angiveligt havde afmonteret på tre båndsave i produktionen.Nu risikerer Tican at få en bøde for overtrædelsen.

Uden klingebeskyttelsen er det ifølge Arbejdstilsynets rapport ”muligt utilsigtet for medarbejderne at række ind i maskinens skærende arbejdsområde, hvorved der er stor risiko for, at operatøren og andre kan komme til skade med fx snitsår, amputeret finger, hånd, arm m.m.”, skriver avisen.

Læs også: Arbejdsulykker: Her er de 10 farligste brancher

- Vi har fået et strakspåbud om, at klingebeskyttelsen skal benyttes. Jeg ved ikke, om vi var opmærksomme på det på daværende tidspunkt, men det er Arbejdstilsynets konklusion, og den følger vi. Jeg har ikke selv været ude at kigge på maskinen, men jeg vil tro, at klingebeskyttelsen er blevet monteret, siger Niels Jørgen Villesen til Nordjyske.

Læs også: Tican-direktør: Nyt regnskab er kanondejligt

- Men vi vil tage kontakt til maskinproducenten for at få afklaret, om der er andre og bedre løsninger på sikkerhedsproblemet, tilføjer han.

Den tilskadekomne medarbejder er ifølge Nordjyskes oplysninger stadig sygemeldt. Det var ikke muligt at redde de afskårne fingerdele.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11