23948sdkhjf

Direktør afviser: Vi har ikke lort på ænderne

Hos Dan Duck på havnen i Struer er en træls sag fra juledagene endnu ikke glemt: Lige før jul skrev både Ekstra Bladet og TV Midtvest, at der var problemer med andeafføring på det slagtede fjerkræ på andeslagteriet. "Lort på danske juleænder", lød det eksempelvis på Ekstra Bladets hjemmeside.

Men det er en historie, som bare slet ikke har hold i virkeligheden, fastslår Dan Duck-direktør Hardy Eskildsen nu i Dagbladet Holstebro-Struer, hvor han kalder omtalen for en regulær smædekampagne.

Skriverierne omkring jul var baseret på en stribe kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen, som ved fem besøg i oktober, november og december fandt mindre afføringsrester på nogle få kontrollerede ænder. Besøg, som blev gennemført, fordi kontrollanterne i september fandt rester af afføring på de nyslagtede ænder. Ifølge Hardy Eskildsen var det dog udelukkende på den allerførste del af slagtebåndet og lige efter, at både tarme og de øvrige indvolde var fjernet.

- Længe før ænderne bliver renset flere gange længere nede på båndet, og inden de bliver sendt videre på pakkebåndet. Folk kunne trygt spise vores ænder. Der var intet i vejen med dem, og havde Fødevarestyrelsens kontrollanter mistanke om noget andet, havde de da forhåbentlig stoppet os, siger direktøren til Dagbladet Holstebro-Struer. Han konstaterer, at kontrollerne ikke medførte hverken indskærpelser eller påbud fra Fødevarestyrelsen vedrørende ænderne på båndet.

Læs også: Lortesagen: Dan Duck venter med at gå i retten med millionkrav

Hardy Eskildsen og understreger også i avisen, at han ikke har fået en eneste af de cirka 55.000 ænder, som blev sendt ud fra andeslagteriet i Struer op til jul, retur på grund af dårlig lugt eller urenheder på skindet.

Slagteriet har heddet Dan Duck siden omkring 1. september sidste år, da stifter Martin Daasbjerg solgte det til Hardy Eskildsen, som også driver Top Æg ved Viborg.

Læs også: Fødevarestyrelsen vil ikke diskutere Dan Duck-erstatning

Under navnet Dansk And var andeslagteriet også i julen 2015 i mediernes søgelys, da slagteriet sendte omkring 1.400 stærkt ildelugtende ænder ud i julehandlen. Kølekæden havde været brudt, ænderne mætte trækkes tilbage, og sagen kostede ifølge Dansk Ands regnskab fire millioner kroner.

På den baggrund gik Dansk And konkurs i februar 2017, men genopstod et par måneder senere under navnet Dansk Andeudvikling.
Mere om: Dan Duck
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Restaurantkæde ramt af konkurs

Ny, dansk pektinfabrik på vej - vil bruge cashewæbler

Lokale kroer har stor succes med take-away

Gorm's Pizza forærer 12.672 poser mozzarella væk

1

Skare Food tror på massiv fremgang med Defco

Fik du læst: Skare Food tror på massiv fremgang med Defco

Coronavirus stopper produktionen af Corona-øl

Nyhedsbrev

15.457 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Tican vil have lov at slagte grise i påsken

Online Avis Arkiv

Stort mad-arrangement flytter til 2021

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Digitalt Salg: Få nøglen til fremtidens detailhandel

Easyfood har afsat et hold til at sikre fremtiden: De graver i folks hjerner

Emballagefolk har forrygende travlt - men varerne er der

Easyfood satte ny rekord, men er nu pludselig helt nede i gear

Ejer af cateringfirma: Hver dag koster mig 10.000 kroner

1

FødevareDanmark: Hullede hjælpepakker presser virksomheder i knæ

Saftproducent bukker under for coronakrisen

1

Skares kødkoncern med nyt kæmpetab

Nu kommer hjælpen til selvstændige og små virksomheder

Genial opfinder slår til igen: Vil forvandle kaniner til oksekød

Aasted spiser af tyk ordrebog

18.000 Thy-pilsnere bliver til gratis håndsprit

13 Dalle Valle- og Cafe A-spisesteder er konkurs

Efter at have fyret alle ansatte lukker restaurantkoncern 13 ud af 35 spisesteder.

Bryggerier ramt af coronakrisen: Ølforbruget styrtdykker

Kims oplever syv weekendaftener om ugen

Kæmpe interesse for digitalt møde om eksport under corona

Koncern bag to danske Michelin-restauranter konkurs

Salget af vin og spiritus falder under coronaudbrud

Nordiske Medier går stærkt frem og lancerer nyt nichemedie målrettet kommuner

Rapport: Dansk erhvervsliv bløder milliarder

Over 10.000 virksomheder har søgt om lønkompensation

Nordisk Mejerikongres udsat

- Nu gælder det om at pleje netværk, hvis man vil eksportere

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

Ingen tegn på at coronakrisen vil skabe fødevarekrise

4.690 virksomheder har søgt lønkompensation på et døgn

Lagkagehuset vil ikke betale fuld husleje

Pressede virksomhedsejere lægger hjemmeside ned

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny kapsling/elskab? Stål eller Polycarbonat?

Håndbyggede slanger fra WILLBRANDT Gummiteknik

Summit Electronics tilbyder Trykkalibratorer

Allweiler slangepumper finder du hos Copenhagen Pump

Ny membrantype er nu tilgængelig til et større udvalg af DEP

Realax Slangepumpe fra Axflow

Trykregulator til præcis tid/tryk-dosering

Lisco Analytical tilbyder udstyr til Skumkontrol & måling

Præcision i særklasse med elektriske cylindre & aktuatorer

Pssst…

Online møde om PED 2014/68

Boost jeres salg online!

Kom bare an - Pro-Plast Energeo er klar..

Vakuumdestillation fremmer kvalitet af olier og essenser

Inventor 2020 Grundlæggende

Salicath - produkter til mejeri- og levnedsmiddelindustrien

Online opkvalificering med godtgørelse

Bruger du også for mange forskellige sensorer?

MARS Service- og Sikkerhedsbeslag

Nyt samarbejde skal sikre industrikunder mere oppetid

Expression er flyttet ind hos ByMakers i Skanderborg

Nu tester GTS-institut værnemidler 24 timer i døgnet

Ny membrantype er nu tilgængelig til et større udvalg af DEP

Gibotech får ny Projektchef

Hvornår skal du bruge luftovervågning på arbejdspladsen?

Send til en kollega

0.235