23948sdkhjf

Direktør afviser: Vi har ikke lort på ænderne

Hos Dan Duck på havnen i Struer er en træls sag fra juledagene endnu ikke glemt: Lige før jul skrev både Ekstra Bladet og TV Midtvest, at der var problemer med andeafføring på det slagtede fjerkræ på andeslagteriet. "Lort på danske juleænder", lød det eksempelvis på Ekstra Bladets hjemmeside.

Men det er en historie, som bare slet ikke har hold i virkeligheden, fastslår Dan Duck-direktør Hardy Eskildsen nu i Dagbladet Holstebro-Struer, hvor han kalder omtalen for en regulær smædekampagne.

Skriverierne omkring jul var baseret på en stribe kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen, som ved fem besøg i oktober, november og december fandt mindre afføringsrester på nogle få kontrollerede ænder. Besøg, som blev gennemført, fordi kontrollanterne i september fandt rester af afføring på de nyslagtede ænder. Ifølge Hardy Eskildsen var det dog udelukkende på den allerførste del af slagtebåndet og lige efter, at både tarme og de øvrige indvolde var fjernet.

- Længe før ænderne bliver renset flere gange længere nede på båndet, og inden de bliver sendt videre på pakkebåndet. Folk kunne trygt spise vores ænder. Der var intet i vejen med dem, og havde Fødevarestyrelsens kontrollanter mistanke om noget andet, havde de da forhåbentlig stoppet os, siger direktøren til Dagbladet Holstebro-Struer. Han konstaterer, at kontrollerne ikke medførte hverken indskærpelser eller påbud fra Fødevarestyrelsen vedrørende ænderne på båndet.

Læs også: Dan Duck vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Hardy Eskildsen og understreger også i avisen, at han ikke har fået en eneste af de cirka 55.000 ænder, som blev sendt ud fra andeslagteriet i Struer op til jul, retur på grund af dårlig lugt eller urenheder på skindet.

Slagteriet har heddet Dan Duck siden omkring 1. september sidste år, da stifter Martin Daasbjerg solgte det til Hardy Eskildsen, som også driver Top Æg ved Viborg.

Læs også: Andefejl: Fødevarestyrelsen lægger sig fladt ned

Under navnet Dansk And var andeslagteriet også i julen 2015 i mediernes søgelys, da slagteriet sendte omkring 1.400 stærkt ildelugtende ænder ud i julehandlen. Kølekæden havde været brudt, ænderne mætte trækkes tilbage, og sagen kostede ifølge Dansk Ands regnskab fire millioner kroner.

På den baggrund gik Dansk And konkurs i februar 2017, men genopstod et par måneder senere under navnet Dansk Andeudvikling.
Mere om: Dan Duck
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Kagefabrik ansætter for at kunne følge med

Mille Food skifter formand efter skandalesag

Metalspåner: Rema 1000 stopper brødsalg i 55 butikker

Hancock får automatisk renseanlæg

Konkursramt pølseproduktion tæt på at køre igen

Center for Hygiejnisk Design flytter fra DTU

Nyhedsbrev

15.346 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Kødekspert havde veganerplan i skuffen i årevis

Online Avis Arkiv

Wittrup Seafood regner med at hyre 30 nye medarbejdere

Sukkergigant vil lave grøn gas

Dan Duck vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Presset kødselskab fordoblede overskuddet

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

100 nye danske bryggerier på 10 år

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Nedslidt og beskidt fiskefabrik straffet med bøde

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Ny medejer hos Ærø Whisky

Efter 140 år: Emballageproducent skifter navn

3

Andefejl: Fødevarestyrelsen lægger sig fladt ned

Suvit: Vi vokser måske lige hurtigt nok

Kødkomet tredobler overskuddet i dugfrisk regnskab

Danish Crown stikker helt af fra konkurrenterne

Royal Unibrew skifter finansdirektør

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

Medejer købt ud af madservicefirma

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Lantmännen får ny CFO

Flensted lukker fabrik i Billund

Burger King tester alternativ til svinekød

Ung æggesælger flerdobler salget efter sur smiley

Fødevarebranchens brikker er blevet allemandseje

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Jobopslag - Servicetekniker i Trekantsområdet

Download gratis webinar: PDF-scanning af ordrer og fakturaer

Overfladebelægning til gevind

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Gummipakningen, som sidder lige i skabet!

Den ultimative guide til din virksomheds el-indkøb

Siemens har udvidet periode for bestilling af SUS-kontrakt.

Nye film fra Trelleborgs fabrikker i UK

Ventilationsmontør – til ventilationsvirksomhed i vækst

Mikrobiologi for kvalitetsfolk

Har din udkårne også en stemme som en skærebrænder?

Nyhed! Vil du opdateres på den nye FMEA & VDA?

Flangekoblinger til forbrændingsmotorer

Mikroplast florerer på den jyske vestkyst

Guide til den perfekte lagerløsning

Du opnår en flydende produktion, når dine varer bor hos os!

Servicetekniker – til ventilationsvirksomhed i vækst

VIDEO: Bang & Olufsen tager dig med bag facaden

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

HMI capacitive touch - Rustfri stål front

Programmérbar LED strip

Digitaliser din mobile medarbejdere med Solutionweb Apps

Kom til Robottræf CPH d. 30. januar

Kursus: Fødevaresvindel; sårbarhedsanalyse og -styring

Tilfør stoflighed til dit akustiske design

Send til en kollega

0.174