23948sdkhjf
>

Danskerne er vilde med “grimme” grøntsager

Over 370 tons ”grimme” grøntsager er blevet reddet hen over de sidste to år, fordi de er blevet solgt som andensortering eller som "madspildsketchup".

Det viser en opgørelse fra grøntproducenten Alfred Pedersen & Søn.

Det handler ikke mindst om for store eller for små tomater, krumme agurker og grimme peberfrugter. I 2019 blev 180 tons reddet. I 2018 var det ekstreme sommervejr med til at give et højere tal, som blev opgjort til 190 tons.

Bag det succesfulde landsdækkende initiativ står den frivillige organisation Stop Spild Af Mad og Danmarks største tomatproducent, Alfred Pedersen & Søn, i samarbejde med Gartneriet Østervang Sjælland, salgsorganisationerne GASA Odense og GASA Nord Grønt samt detailkæderne Rema 1000 og Salling Group.

Ideen opstod i slutningen af 2017 hos Claus Duedal Jakobsen, salgschef hos Alfred Pedersen & Søn, som sammen med stifter og bestyrelsesformand af Stop Spild Af Mad Selina Juul har udarbejdet det succesfulde landsdækkende koncept.

I sommeren 2018 tog det fart. Da var der en stor overproduktion af tomater på grund af ualmindeligt varmt vejr. Siden har både Rema 1000, Føtex og Bilka solgt overskudstomater, de for skæve agurker og “grimme” pebre. til en lavere pris end produkterne fra første klasse.

Salgschef hos Alfred Pedersen & Søn ApS Claus Duedal Jakobsen glæder sig til at fortsætte det succesfulde initiativ:

- Vi er meget begejstrede for, hvor godt de danske forbrugere fortsat tager imod vores produkter og tager kampen op for at bekæmpe madspild. Vi arbejder målrettet på at reducere vores madspild hos Alfred Pedersen & Søn. Vi er rigtig godt på vej med at indfri vores målsætninger om at nedbringe vores andel af madspild, siger salgschef hos Alfred Pedersen & Søn Claus Duedal Jakobsen i en pressemeddelelse.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125