23948sdkhjf

Kødsuccesen Suvit stormer frem - åbner linje nummer tre

Fødevarevirksomheden Suvit i Nyborg indvier torsdag en helt ny produktionslinje, som skal være med til at imødekomme en efterspørgsel, der bare stiger og stiger.

Suvit har specialiseret sig i kødprodukter fremstillet ved lave temperaturer med sous videteknikken, og med den nye linje bliver der plads til ikke mindst masser af nye produkter med kylling. Både lår, vinger, bryster og halve kyllinger, fortæller salgsdirektør Michael Vestergaard til Food Supply.

- Vi har indledt et samarbejde med Danpo, så vi fremover deles om nogle af omkostningerne. Det betyder, at vi kan komme ned på nogle lavere priser på dansk velfærdskylling, som er det eneste vi køber. Og dermed regner vi med at kunne trække mange kunder væk fra billige, thailandske conveniencemåltider. Thailænderne kan lave convenienceprodukter med kylling til uhørt lave priser, men nu begynder folk mere og mere at se på velfærden, påpeger Michael Vestergaard.

Den nye produktionslinje har ifølge salgsdirektøren kostet et par millioner kroner, og den skal køre dagligt sammen med de to eksisterende linjer i treholdsskift.

En frikadellelinje kører konstant og laver dagligt cirka 25.000 frikadeller.

- Jeg kan slet ikke huske, hvornår den sidst har været slukket. Det er i hvert fald ikke det seneste halve år, bemærker Michael Vestergaard.

Og så er der en linje, som typisk laver op imod 20.000 hakkebøffer om dagen. Den bliver også brugt til andre ting, eksempelvis andelår i ugerne op til jul og til flæskestegsburgere.

Relish fra bunden
På Suvits produktliste har der det seneste halvandet års tid også været vegetarburgere, og i alt i alt er der 60 forskellige varenumre. Blandt andet fordi fabrikken selv helt fra bunden af laver det relish, som kunderne bruger i burgerne.

Læs også: Kødkomet tredobler overskuddet i dugfrisk regnskab

Kunderne er i høj grad kæder som Circle K, Q8 og 7-Eleven, hvor medarbejderne bare skal bruge tre minutter på at varme kødet op i en ovn.

Michael Vestergaard stiftede Suvit i 2014 sammen med kompagnonen Michael Gertz, som ejer det hele og har skudt den nødvendige kapital ind. Michael Gertz ejer også kødvirksomheden BF-Oks, der leverer forædlet kød og pålæg til blandt andet storkøkkener og institutioner.

Tilsammen havde makkerparret allerede ved etableringen af Suvit så meget erfaring, at det var forholdsvis let at komme i gang.

- Vi vidste præcis, hvordan bøfferne skulle være. Vi ville have fibrene til at ligge vertikalt, så bøfferne kunne få en mere løs konsistens, og vi kunne undgå, at bøfferne blev ovale under tilberedningen, siger Michael Vestergaard. Hans egen erfaring kommer fra 18 år i fødevarebranchen, blandt andet hos Galla Food og Leco i Kolding.

Undervejs stiftede han bekendtskab med René Dammand fra Nemco, som leverer udstyr til fødevareproducenter, og via ham fik Suvit installeret tysk Vemag-udstyr.

- Det former bøfferne og giver dem den unikke konsistens, som vi ville have. Løsningen indeholder også en brusksorterer, så generende brusk og sener bliver fjernet, fortæller Michael Vestergaard.

Mere om: Suvit
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Milliardhandel: Dansk fødevaresucces solgt til Holland

Glykom-ejere scorer kassen på kæmpehandel

Nu skal der sættes strøm til fødevareindustrien

Arla investerer to milliarder i Danmark i år

Carlsberg satser stort på sommerens fodboldfest

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.385 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Dan Ducks andesalg er gået helt i stå

Online Avis Arkiv

Lortesagen: Dan Duck venter med at gå i retten med millionkrav

Alfa Laval vil spinde guld på alkoholfri øl

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlige spegepølser

Arla næsten klar med plantedrikke

Juicefirma slår sig på sodavandsflasken

Se videoen: Burgerkæde præsenterer muggen burger i ny reklame

Coop vil hjælpe grønne fødevareproducenter

1

Kokkelandshold sikrer første danske OL-guld nogensinde

Stjernekok efter kæmpehæder: Der er håb for gastronomien

Pizzakæde vil åbne 50 nye steder

Plantebaserede fødevarer i fokus på fuldt booket konference

Arla sælger mere: Brandede produkter trækker væksten

Award-klar: Her er årets innovative ildsjæle

Danish Food Cluster klar til Christiansborg

Restaurant mistede sin Michelinstjerne efter 23 år

Juicefirma-stifter blev bortvist efter »fundamentale fejl«

Himmerlandskød: Her er vores plan for Arla-mejeri

Rømø Shellfish får grønt lys til at fortsætte østers-eventyret

Randers Street Food åbner med kæmpeshow

Bryggeri klar med en anti-voldtægts-øl

Lokal slagter lander aftale med Coop

Analyse: Virksomhedsledere vil jagte ansatte i år

Coca-Cola-automat byder på 117 forskellige læskedrikke

Cees ’t Hart går knap tre millioner ned i løn

København får nyt madlaboratorium

Bryggeriet Åben spinder guld på øl-kåring

Randers Street Food forsinket igen

Asiatiske markeder løfter Carlsbergs ølsalg

Tusinder ville have billige Kims-produkter på åbningsdag

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Undgå utilsigtet driftsstop

PRO-CONSULT er IKKE corona-ramt

Specialløsning på vej til kunde – 20 ton løfteåg

ZIMM Screw Jacks finder du hos ZF Danmark

Hvem kan ikke lide et super godt tilbud?

Summit Electronics forhandler MTS

Copenhagen Pump leverer centrifugalpumper i høj kvalitet

Niveauvagter fra Lisco Analytical

Elprisen må sikres baglæns?

NYHED få besøg af vores møbelindretnings-specialist

Nyhed! Vil du opdateres på den nye FMEA & VDA?

Kælder forvandlet til automatiseret parkeringsanlæg

Besøg os på Cateringmesse Nord den 26. feb.

Fint messekit, til en god pris :)

Du kan nu få DANMARKS BILLIGSTE varmepumpe!!

4 facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!

Genvind op til 72% af din energi som varme

Har du et login til fyns-kran.dk?

Formstøbte membraner og bælge fra Gravlund Industrigummi

9 ting, du måske ikke vidste om det danske elmarked

Storkøkkenprojekt? - Lennart Thorson er specialist

SICK ansætter

Med få skridt kan du gøre en forskel

Hvad er farlige kemikaliers største skræk?

Kranservice

Send til en kollega

0.157