23948sdkhjf

Presset kødselskab fordoblede overskuddet

Den fynske oksekødsvirksomhed BF-Oks er under pres, men hentede i regnskabsåret 2018/19 alligevel et af sine hidtil bedste resultater. Overskuddet landede på knap 1,9 millioner kroner, næsten en fordobling i forhold til året før, viser det netop offentliggjorte regnskab for perioden frem til 30. september.

Egenkapitalen er steget til næsten 8 millioner kroner fra 5,7 millioner året før.

BF-Oks, der især leverer forædlet kød og pålæg til blandt andet storkøkkener, restauranter og institutioner, fik i løbet af året udbygget sin markedsposition - på trods af, at markedsforholdene er udfordrede som følge af blandt andet vegetarbølgen, nævner ledelsen i sin beretning.

- I forhold til for nogle år siden køber den gennemsnitlige kunde nu 30 procent mindre kød. Det begyndte med madspildskampagnen, så kom det med CO2-udledning og vegetar-/veganerbølgen. Nu er der fuldt tryk på både CO2 og veganertingen, og vi er presset. Vi har jo de samme omkostninger til distribution og service, siger Michael Gertz.

Læs også: BF-Oks indgår aftale med kokkelandsholdet

- Alt sammen betyder det, at vi skal til at se på, om vi skal have nogle ekstra varer ud med bilerne. Vi tilbyder i forvejen også noget fisk, og det kan være, at vi skal gøre mere ud af det. Vi skal genopfinde os selv, tilføjer han.

Under alle omstændigheder er BF-Oks i fuld gang med at tilpasse sig de veganske markedsforhold: Virksomheden har det seneste halvandet års tid haft flere forskellige veganske fødevarer på paletten, ikke mindst pålægsprodukter.

Ny teknik måske en redning
Virksomheden i Hesselager er vant til at have sorte tal på bundlinjen, men måtte i 2016/17 notere sig et underskud på 2,9 millioner kroner. Det skyldtes ifølge Michael Gertz et skifte til en 100 procent edb-baseret lagerstyring, hvor der før blev brugt papir og kuglepen.

Læs også: BF-OKS i Hesselager bliver invaderet af studerende

- Det betød, at vi totalt mistede overblikket, og der var kun én mulighed: At ansætte nogle flere folk. Men set i bakspejlet har den omlægning måske i virkeligheden sikret vores overlevelse, for nu bliver vi i branchen regnet for at være dem, der har bedst styr på arbejdsgange og leverancer.

- Vi har nu det fulde overblik og kan agere med det samme. Og jeg er hurtig til at opdage, når noget går den forkerte vej, fastslår Michael Gertz, som forventer et endnu bedre resultat i indeværende regnskabsår.
Mere om: BF-Oks
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Veganerforudsigelse holdt stik

Endnu et vinkup i København: Tyve vidste, hvad de skulle tage

Antallet af lokale varer er eksploderet hos AB Catering

Se billederne: 5.000 fødevarefolk på spil i Aalborg

Thise-direktøren om teknik: Jeg er meget overrasket

Svaneke løfter omsætning med alkoholfri øl

Nyhedsbrev

15.396 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Nye kartoner, gamle farver

Online Avis Arkiv

Carlsberg plages af nye anklager om korruption i Indien

Mavefornemmelsen sagde nej, da Mammen ville købe

1

Lidl standser salg af turbokyllinger

Ny isfabrik laver ingen ens bøtter

Han har altid haft is i maven

Erhvervspark fortsætter knopskydning

Esbjerg Street Food klar med åbningsdag

Mikroalger på vej ind i plantebøffen

Thise klar med splinterny plantedrik om få uger

- Gul ost? Det lader vi andre om at lave

Milliontyveri: Michelin-restaurant lænset for dyre vine

Rawbite næsten fordobler overskuddet

Millionudgift: Bryghus udvider med 11 tanke

Arla dropper genmodificeret foder til køer

Glykom-ejere scorer kassen på kæmpehandel

Nu skal der sættes strøm til fødevareindustrien

Milliardhandel: Dansk fødevaresucces solgt til Holland

Arla næsten klar med plantedrikke

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlige spegepølser

1

Kokkelandshold sikrer første danske OL-guld nogensinde

Danish Food Cluster klar til Christiansborg

Juicefirma-stifter blev bortvist efter »fundamentale fejl«

Rømø Shellfish får grønt lys til at fortsætte østers-eventyret

Randers Street Food åbner med kæmpeshow

Bryggeri klar med en anti-voldtægts-øl

Lokal slagter lander aftale med Coop

Analyse: Virksomhedsledere vil jagte ansatte i år

Coca-Cola-automat byder på 117 forskellige læskedrikke

Cees ’t Hart går knap tre millioner ned i løn

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fugtresistent Cyanoacrylat Lim

Se hvorfor et kursus i Sikker Anhugning kan være en god ide

Intern sælger med lyst til at arbejde med kraner

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal rådgives?

Sådan får dine kasserede tekstiler ny nytteværdi

Teknologisk Institut ruster op på holdbarhed

Sådan implementerer du ISO 45001 standarden...

Siemens frigiver Simatic PCS neo V3.0 til salg og levering

Indretning af storkøkken, Amin Skov er specialist

Mangler du et stationært tankanlæg?

Iltning af biofiltre indenfor Aqua kulter

Omfattende Panduit program

Ny version af ROB-EX er klar til download

Nye trends og tendenser indenfor bagværk - se dem på messen

Specialdesignede laserscannere til sikring

Keglehjulsgear type A

Hvad kendetegner en viking?

Løfteåg leveret til finsk kunde - Fyns Kran Udstyr A/S

Hastelevering af dit glas fra Mirit Glas

Anden sandhed om det danske elmarked - Aventia Energy

Dansk produktion af støbte designemner i høj kvalitet

Nyt samarbejde mellem Harting Danmark og Wexøe A/S

Mikrobiologi for kvalitetsfolk

Hvordan øger du effekten af ISO 14001:2015?

ABB leverer strøm til skibe i havn

Send til en kollega

0.172