23948sdkhjf

Kødgrossist hårdt ramt: Corona har sat os fem-syv år tilbage

Den fynske oksekødsvirksomhed BF-Oks, der sælger kød til ikke mindst hoteller og kantiner, har offentliggjort et særdeles coronaramt regnskab for 2019/20.

Regnskabet for perioden indtil 30. september sidste år viser et underskud på 3,2 millioner kroner før skat - året før var der et plus på 2,0 millioner.

- Nedlukningerne af samfundet har ramt os rigtig hårdt, og vi er sat flere år tilbage. Faktisk kommer det nok til at koste fem-syv år, før vi er tilbage på niveauet fra før 11. marts sidste år, vurderer indehaver og direktør Michael Gertz .

- Men det er sådan, verden er. Vi har gjort os umage og skåret til, hvor vi kunne, men det kan kun ende med underskud, når vi har det meste af året har været nede med 80 procent på omsætningen. Når det har været værst, har vi været 90 procent nede, fortæller han og nævner, at der undervejs stort set kun har været kunder på sygehuse og plejehjem.

Han oplyser ikke omsætningstal, men det fremgår af regnskabet, at bruttofortjenesten i 2019/20 faldt fra 24,2 til 19,1 millioner kroner.

Distributionen udliciteret

- Hvad betyder det, at I har skåret til?

- Det betyder blandt andet, at distributionen er optimeret, så varetransporten nu er udliciteret, og at vi ikke mere kører i de alleryderste distrikter. Vi har også lavet om på medarbejdersammensætningen, så flere medarbejdere nu kan klare opgaver forskellige steder, fortæller Michael Gertz.

Sidstnævnte handler blandt andet om, at han også ejer fødevarevirksomheden Suvit i Nyborg, hvor der på to adresser bliver lavet dels langtidstilberedte kødprodukter, dels frikadeller og plantebaseret fars. 

BF-Oks har ifølge regnskabet modtaget godt 1,4 millioner kroner fra Folketingets hjælpepakker vedrørende lønkompensation og faste omkostninger, men det er ifølge direktøren ikke penge, der er i nærheden af at dække de reelle tab.

- Vi er glade for, at Vækstfonden og vores bank har bakket os op. Det har givet os en tro på, at vi kan komme styrket tilbage.

- Nu håber vi bare på hurtigst muligt at komme i gang igen med de begrænsninger, der er. Vi har en ny nulpunktsomsætning - med de gennemførte ændringer behøver vi ikke samme omsætning, som vi hidtil har gjort, påpeger Michael Gertz.

Han forudser under alle omstændigheder, at indeværende regnskabsår bliver lige så coronaramt som 2019/20.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094