23948sdkhjf

Så er Arlas nye kæmpebyggeri i gang

I Nr. Vium i Vestjylland tog Arla fredag det første spadestik til det nye innovationscenter, som har været på tegnebrættet siden 2018. Centeret bliver en del af Arla Foods Ingredients, AFI, og kommer ifølge Arlas budget til at koste omkring 300 millioner kroner.

Når det står færdigt, skal det huse op mod 90 forskere, ingeniører, teknologer og laboranter. De skal arbejde med blandt andet avancerede separationsteknologier til at isolere specifikke dele af valle og mælk - og med varmebehandlings- og pasteuriseringsteknologi for at forbedre funktionaliteten og holdbarheden.

Det nye center er placeret tæt på Arla Foods Ingredients største produktionsanlæg, Danmark Protein.

- På det nye innovationscenter i Vestjylland kan vi bruge avanceret forskning og teknologi til at udforske mælk og valles fulde potentiale som ingredienser til fødevarer og til specialiseret ernæring, siger AFI-direktør Henrik Andersen ifølge Børsen.

AFI er Arlas suverænt mest lønsomme forretning, og den omsatte i 2018 for 5,2 milliarder kroner ved at lave højværdiprodukter af ostevalle, der tidligere var et affaldsstof eller blev brugt til grisefoder, nævner avisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141