23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Michelin-restauranters bundlinjer på markant optur













Mandag bliver der delt Michelinstjerner ud til danske og andre nordiske restauranter - og indehaverne af de fleste af de nuværende stjernerestauranter har på forhånd grund til at være i særdeles godt humør. I hvert fald er de blevet bedre til at tjene penge, og tre af de danske restaurantselskaber ligger med plusser i millionklassen helt i top på den nordiske overskudsliste. Det viser en opgørelse, som Børsen har lavet på baggrund af de nyeste offentliggjorte regnskaber fra 19 danske Michelin-restauranter. Der er p.t. 28 Michelin-steder i Danmark, men avisen har ikke kunnet finde tal for dem allesammen. Ifølge Børsens analyse steg bundlinjen hos Danmarks Michelin-restauranter i gennemsnit med 75 procent fra 2017 til 2018. Allerstørst indtjening præsterede Kiin Kiin med et plus på godt 7 millioner kroner efter skat. Det skyldes dog ikke selve Michelin-restauranten i København, men de mange andre restauranter, foodtrucks og catering, der også ligger i selskabet, nævner Børsen. På de næste pladser finder man Wassim Hallals Frederikshøj-restaurant i Aarhus og Christian F. Puglisis Relæ på Nørrebro i København. Der havde de bagvedliggende selskaber 2018-overskud på henholdsvis 3,9 og 2,9 millioner kroner.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.125