23948sdkhjf

Dansker vil sætte sig på det globale marked for plantebaseret "kød"

Ikke kun folkene hos Naturli' Foods er blandt de danskere, der markerer sig på det boomende marked for plantebaserede erstatninger for kød.

I Leeds i England er den danske finansmand Morten Toft Bech godt i gang med at gøre The Meatless Farm Company til en stor spiller med den virksomhed, han stiftede i 2016. Det skriver Finans .

Han satser på at nå et salg på 2,5 milliarder kroner om tre år, og at være ude i endnu flere lande end de nuværende 17, som omfatter både Storbritannien og USA. Sidste år rundede omsætningen 300 millioner kroner.

- Det går rigtigt hurtigt for øjeblikket, da vi har fået salgsorganisationen på plads. Begrænsningen har indtil videre været at sikre ingredienser og produktionskapacitet nok. Vi har i 2019 haft perioder med helt udsolgt i England, da vi ikke havde kapacitet nok. Det skruer vi nu op for også andre steder, så vi hurtigt kan vokse til en meget større omsætning, siger Morten Toft Bech til Finans.

Han bor på Mallorca og har tjent sine penge som investor og iværksætter. I bestræbelserne på at få produkterne fra The Meatless Farm ud globalt har han fået danske Jesper Højer, der indtil for et års tid siden var koncernchef for dagligvarekæden Lidl, ind som ny bestyrelsesformand.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078