23948sdkhjf

Mikroalger på vej ind i plantebøffen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Et nyt, dansk projekt ved navn Mikroalger til fødevarer skal forsøge at finde frem til, hvordan fødevareindustrien kan bruge mikroalger som en bæredygtig proteinkilde, for eksempel i plantebøffer. Projektet har fået 750.000 kroner i medfinansiering fra Uddannelses- og Forskningsministeriet via Danish Food Innovation

- Projektet vil adressere behovet for nye proteinværdikæder, og samtidig vil mikroalgebaserede fødevarer understøtte en stigende efterspørgsel på en mere plantebaseret kost, siger Anne Maria Hansen, der er medlem af Det Nationale Bioøkonomipanel og innovationschef hos Teknologisk Institut.

Hun peger på, at mikroalgen har en guldprofil, når det kommer til bæredygtighed og ernæring: Den producerer store mængder af protein med et højt indhold af essentielle aminosyrer plus sunde omega-3 fedtstoffer, der slår soja- og ærteprotein fuldkommen af pinden. Dens produktion har en minimal kvælstof -og CO2-emission, og så kræver den næsten ingen landbrugsjord til dyrkning. Desuden er vandforbruget minimalt og der bruges ingen pesticider, da algerne dyrkes i et lukket system.

En alge med navnet chlorella vulgaris er udvalgt til projektet. Den er i forvejen godkendt til fødevarer og har "god robusthed og et højt proteinindhold". Den skal nu nærstuderes i et samarbejde mellem SMV'er og vidensinstitutioner, deriblandt virksomheden NatuRem Bioscience.

Pengene til projektet kommer fra en pulje på 12 millioner kroner, som Danish Food Innovation har fået tildelt af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Udover algeprojektet har følgende fem projekter fået tildelt midler:
• Fødevarematricens betydning for proteinfordøjelighed
• Måling af kvalitet og modningsprocesser for kød og fisk
• Insekter som fødevareingredienser
• Consumer Response Toward Sustainable Food Packaging Solutions
• Digital integration i SMV-virksomheder sikrer både høj fødevaresikkerhed og effektivitet gennem udnyttelse af data


Bag Danish Food Innovation står Agro Business Park, Videncenter for Fødevareudvikling (VIFU) og Danish Food Cluster.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Aldrig før har Nowaco solgt så meget

Tican i fyringsrunde efter OL-beslutning

Små bryggerier finder nye corona-veje

Salget af vin og spiritus falder under coronaudbrud

11

Statsminister overvejer gradvis genåbning efter påske

Fiskefabrik-direktør: Vi har været rimeligt krise-resistente

Nyhedsbrev

15.464 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Regeringen hæver loft for virksomheders lønkompensation

Online Avis Arkiv

Nordiske Medier går stærkt frem og lancerer nyt nichemedie målrettet kommuner

Undgå opsigelser: Send medarbejderne på kursus i Digitalt Salg

Rapport: Dansk erhvervsliv bløder milliarder

Over 10.000 virksomheder har søgt om lønkompensation

Nordisk Mejerikongres udsat

Her er ikke skyggen af gluten

Glutenfri bagerisucces har fordoblet omsætningen og vil nu bygge nyt

Konkurser: - På én nat væltede det ind med henvendelser

Frygten for at gå konkurs eksisterer i stort set alle brancher, men især enkeltmandsvirksomhederne er lige nu i panik, lyder det fra konkursernes frontlinje.

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Snuse-sensor skal ud og afsløre friskheden på kød og fisk

Madklubbens ejer garanterer alle ansatte jobbet

- Nu gælder det om at pleje netværk, hvis man vil eksportere

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

Ingen tegn på at coronakrisen vil skabe fødevarekrise

Fødevaredirektør i milliardkoncern ved godt mod: - Vi er vant til at håndtere kriser

Succes: AB Caterings ja tak-pakker bliver revet væk

Lagkagehuset vil ikke betale fuld husleje

4.690 virksomheder har søgt lønkompensation på et døgn

Pressede virksomhedsejere lægger hjemmeside ned

Carlsberg på lavt blus - 200 arbejder hjemmefra

Restaurantkæde har fyret alle ansatte

Danish Crown holder skansen, men opfordrer til at søge job

Summerbird både fyrer og hjemsender

Energidrik-kæmpe får ny direktør

Salling Group udbetaler en halv milliard til leverandører

Også Danepork har skiftet kundefokus

Guide: Sådan får din virksomhed lønkompensation

Cateringfirma brændte inde med 6.000 kuverter

Kødgrossist: - Er nødt til at fyre trods hjælpepakke

3F: Trepartsaftale er et afgørende værn mod massefyringer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Membranpumpe Heavy Duty med kugleventiler

Niveaumålere til specielle anvendelser

Nyt Multi-medie testanlæg hos Burkert

Ion luftkniven dækker et område på op til 6,1 meter

CASE: Besøg på byggepladsen hos T.C. Anlæg i Odense

Hold afstand – bare ikke når det gælder dialog og ledelse

Gør bygningen intelligent med ABB's bygningsautomation

Modtager du vores nyhedsbrev?

Har I styr på virksomhedens IT-sikkerhed?

Skal vi linke op på LinkedIn?

Gratis webinar, plast.

Energi effektivitet og variantreduktion

10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør

Optimer palleteringen med en automationsløsning fra Gibotech

ADCA Kondensatudladere

Laseroperatør søges

Vælg den rigtige metode til at fjerne statisk elektricitet

Deltag i Konkurrencen - Vind månedens pakke med rundsling!

Vi oversætter stadig på højtryk!

Pro-Plast ApS er klar..

Dataopsamling giver konkrete resultater på kort tid

Maskinbygger fik konkurrencefordel og høj kundetilfredshed

AutoCAD Grundlæggende

BONFIGLIOLI forhandles af Salicath ApS

STEMPELVENTIL – Hvad er fordelene?

Send til en kollega

0.329