23948sdkhjf

Hanegal skifter både direktør og formand

En større rokade i de øverste lag hos den økologiske fødevareproducent Hanegal er gennemført med virkning fra i dag, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Den hidtidige administrerende direktør, Cees Kuypers, er afløst på posten af Søren Hansen, som sammen med sin forretningspartner Michael Vadgaard Jørgensen har ejet 60 procent af virksomheden siden juni sidste år.

Samtidig er Michael Vadsgaard Jørgensen blevet menigt medlem af bestyrelsen, som har fået ny formand udefra i form af den erfarne fødevaremand Flemming Enevoldsen.

Cees Kuypers, der ejer en mindre andel af Hanegal, skal nu fokusere på virksomhedens kommercielle udvikling i rollen som kommerciel direktør.

- Hanegal har store forventninger til, at kombinationen af Søren Hansens mangeårige ledelsesmæssige erfaring fra danske og internationale fødevarevirksomheder og Cees Kuypers målrettede kommercielle indsats vil forløse Hanegals store potentiale på hjemme- og eksportmarkederne, hedder det i pressemeddelelsen.

Flemming Enevoldsen har efter en succesfuld karriere i fødevarebranchen – herunder som CEO i Tulip og direktionsmedlem i Danish Crown - koncentreret sig om en lang række bestyrelses- og formandsposter. Inden for fødevarebranchen har han beklædt bestyrelsesposter i blandt andet Espersen, ABL Food, DI Fødevarer, ESS-Food, Plumrose USA og Sokolow Polen.

Strategisk blik
- Flemming har det nødvendige strategiske blik, uden et øjeblik at tabe fokus på virksomhedens lønsomhed. Han er garant for, at ledelsen ikke kommer ud af kurs i en tid med mange store og spændende tiltag i virksomheden, konstaterer den nye administrerende direktør, Søren Hansen.

Hanegals bestyrelse består nu af Flemming Enevoldsen, Michael Vadgaard Jørgensen, Ulrich Kern-Hansen, Søren Hansen og Cees Kuypers.

Ulrich Kern Hansen stiftede Hanegal for over 25 år siden sammen med sin hustru, Fie Graugaard. Ægteparret har ad flere omgange solgt ud af aktierne og kom ned på selv at eje 25 procent, da de sidste år afhændede yderligere 50 procent til Søren Hansen og Michael Vadgaard Jørgensen.

Hanegal har gennem 25 år opbygget et stort sortiment af økologiske pølser og pålægsprodukter og er de seneste år vokset kraftigt på måltidsløsninger, samtidig med at der bliver udvidet med en lang række plantebaserede produkter. Målet er, at 85 procent af produktionen skal være plantebaseret i 2030.

Virksomheden har produktion i Haderslev og beskæftiger cirka 50 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093