Danish Crown storeksporterer til Kina
170 containere med svinekød afskibes hver uge fra Danish Crown i Danmark til Kina.
Det mærker man tydeligt hos Danish Crown, som har satset målrettet på det kinesiske marked over de seneste 10 år.
Middelklassen får penge mellem fingrene
Her er det især produkter som griseører, tæer, hoveder og knoglestykker, der hitter.
Læs også: Kødvarer trækker dansk eksport op
- Fælles for disse produkter er, at de ikke sælger ret godt i nærmarkederne, men er i høj kurs hos kineserne. Og vi satser bestemt på at øge eksporten, i takt med at den kinesiske middelklasse får flere penge mellem hænderne og gerne vil betale for, at de får et ordentlig produkt uden alle mulige tilsætningsstoffer, forklarer Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crown, til Dagbladet Børsen.
Udvidet sortimentet
Han frygter, at den kinesiske regering med tiden blander sig ved at støtte den kinesiske egenproduktion for at dæmpe priserne og dermed også inflationen. Men ind til videre ser det lyst ud for eksporten.
- Vi har udvidet sortimentet med spareribs og brystflæsk, og næste fase kan bliver mere regulære stykker kød som skinke og forender. Prismæssigt kan vi sagtens konkurrere, da svinekød i øjeblikket er ret dyrt i Kina. Mens prisen pr. kilo levende svin i Danmark er på godt 10 kr., er prisen i Kina næsten oppe på det dobbelte, siger Søren Tinggaard.