23948sdkhjf

Coronaen stopper ikke Ticans eksport af svinekød

Corona-virus har lukket mange af Europas grænser for persontrafik. Varetransporten synes derimod at fungere normalt.

Det er i hvert fald billedet set fra svineslagteriet Tican med hovedsæde i Thisted.

Italien, hvis grænser var de første til at blive lukket, aftager således fortsat produkter fra Tican, fortæller administrerende direktør Niels Jørgen Villesen:

- Vi sender varer ind i Italien, så det virker til, at varetransporten i Europa fungerer. Og ud af Europa kan det også lade sig gøre, siger han.

Nåede at vende om
Efter at den danske regering i weekenden besluttede at lukke grænserne, var det slagteridirektørens største bekymring, om det ville give problemer for nogle af Ticans udenlandske medarbejdere - selv om udlændinge, der arbejder i Danmark, ikke skule være omfattet af grænselukningen.

I Thisted har 30 procent af arbejdsstyrken udenlandsk baggrund, mens det på afdelingen i Brørup mellem Kolding og Esbjerg er tilfældet for hele 70 procent. De kommer fra Tyskland, Polen og de baltiske lande. Nogle har bosat sig her i landet, men der er faktisk en del, som plejer at pendle frem og tilbage, i hvert fald i weekenderne:

- Nogle var nok på vej hjem. Men jeg tror, at de nåede at vende om, fortæller Niels Jørgen Villesen.

Større afstand
Som andre arbejdspladser har Tican forsøgt at begrænse smitterisikoen mest muligt. Hjemmearbejde er i sagens natur ikke en mulighed for de fleste af medarbejderne, og i selve produktionen er der kun i begrænset omfang mulighed for at indrette arbejdsgangene anderledes.

- Nogle enkelte i administrationen har mulighed for at arbejde hjemme, og dem har vi sendt hjem. Ellers er vi nødt til at lave nogle lidt anderledes regler for, hvordan man omgås hinanden, og de steder i produktionen, hvor der er mulighed for det, bliver der holdt større afstand, fortæller Tican-direktøren.

Virksomhedens kantine holder åbent som normalt. Men det er med servering af mad i portioner i stedet for buffet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094