23948sdkhjf

Snaps Bornholm går fra sprut til sprit: Vi skal ikke ud og malke markedet

En stribe danske fødevarevirksomheder er nu i fuld gang med at omlægge den normale produktion til produktion af coronavirussens fjende nummer et, håndsprit.

Blandt dem er Snaps Bornholm, som allerede fredag i denne uge regner med at være klar med 50.000 flasker med 450 milliliter i hver.

Håndspritten bliver produceret på Den Bornholmske Spitfabrik i Nexø, hvor Snaps Bornholm også får fremstillet både snaps og vodka.

- Vi fik de sidste formaliteter med godkendelse fra Fødevarestyrelsen på plads i fredags, så nu er vi klar. Og det er rygtedes hurtigt - min mail er rødglødende med henvendelser fra interesserede købere, fortæller Lasse Rasmussen, der er partner hos Snaps Bornholm med adresse i København.

Han peger på, at man hurtigt kan lave "en hel masse håndsprit".

Læs også: Lagkagehuset frigiver regnskab før tid: - Vi har ikke noget at skjule

- Snaps tager jo seks måneder, hvor det skal stå og trække. Her er det bare nogle ting, der skal blandes sammen, konstaterer Lasse Rasmussen, der sammen med sine med-partnere hos Snaps Bornholm har været hurtige til at få den nye produktion på plads.

Han fortæller, at ideen opstod onsdag i forrige uge, og at Glas Nordic og Scanket, der leverer henholdsvis glas og etiketter, straks var med.

- Danmark skriger på håndsprit
Snaps Bornholm tager 100 kroner plus moms for en flaske med 450 milliliter, hvilket ifølge Lasse Rasmussen er et absolut minimum, produktionsomkostningerne taget i betragtning. Han fastslår, at der ikke er tale om. at Snaps Bornholm bare har set en mulighed for at tjene nogle hurtige penge:

Læs også: Lagkagehuset med rekordunderskud

- Vi skal ikke ud og malke markedet, vi kan bare se, at Danmark skriger på håndsprit. Vi kommer ikke til at sadle om og blive en håndspritfabrikant på længere sigt; snaps er vores hjertebarn.

De 50.000 flasker, som ventes klar til salg på fredag, kan hurtigt blive til mange flere, forventer Lasse Rasmussen. Han fortæller, at Snaps Bornholm er i dialog med Coop, Salling Group og flere andre store kæder, og at fabrikken i Nexø i givet fald er klar til at skyde de helt store ordrer afsted fra omkring 1. april.

Også fra en stribe andre virksomheder i fødevarebranchen er der formentlig yderligere håndsprit på vej. Nyborg Destilleri fiik mandag de nødvendige tilladelser i hus, så produktionen kan stilles om fra gin og whisky. Destilleriet og bryggeriet Braunstein i Køge har også søgt om dispensationer og godkendelser fra myndighederne. Og juicevirksomheden Seimei på Lolland meddelte mandag, at drikkevareproduktionen er indstillet for at gøre plads til håndsprit.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11