23948sdkhjf

Fedtafgift tvinger Toms Gruppen til fyringer

Slikproducenten skærer 34 fuldtidsstillinger bort som en direkte konsekvens af fedtafgiften.
Toms Gruppen afskediger 14 procent af sine funktionærer, svarende til 34 fuldtidsstillinger.

Det siger adm. direktør Jesper Møller til Dagbladet Børsen.

- Vi laver lidt omstruktureringer. Vi skærer ned i vores funktionærstab for at ruste os til, at tingene bliver vanskeligere og vanskeligere i Danmark og for at frigøre nogle ressourcer til at satse på eksport. Det er det, der er min refleksion, siger han.

Salg skal flyttes til udlandet
Fedtafgiften pålægges som bekendt kun varer, der bliver solgt i Danmark, og det rammer især en virksomhed som Toms, idet koncernen henter knap halvdelen af sin samlede omsætning herhjemme.

Ambitionen er derfor, at salget i Danmark kun skal fylde 25 procent fremover, mens eksporten skal forbedres.

- Vi har en utrolig stor produktportefølje og laver også mange specielle varer til mange eksportmarkeder. Også på eksporten prøver vi at trække ind og fokusere på nogle færre markeder og enklere produkter, samtidig med at vi forsøger at få hul på et eller flere af de store eksportmarkeder som eksempelvis et af BRIK-landene. Det er et problem for os, at Danmark fylder en så stor del af vores forretning, når vilkårene bliver vanskeligere, siger Jesper Møller.

Planlægger ikke flere fyringer
Direktøren fortæller samtidig, at Toms overvejer at etablere et pakkeri i Polen, men at dette ikke vil medføre jobtab i Danmark.

Jesper Møller understreger, at det er forventningen, at Toms i det hele taget ikke fyrer yderligere i nærmeste fremtid.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11