23948sdkhjf

Skares kødkoncern med nyt kæmpetab

Pengene fosser fortsat ud af kødkoncernen Skare Gruppen, der nu har præsenteret tocifrede millionunderskud fem år i træk.

Det viser det netop offentliggjorte 2018/19-regnskab fra Kurt Skare Holding, der er moderselskab for de fleste af kødlegenden Kurt Skares mange selskaber i slagteri- og oksekødsbranchen.

Underskuddet i 2018/19 blev på 21,3 millioner kroner, og dermed har Kurt Skare Holding tabt 119 millioner kroner over de seneste fem regnskabsår. Egenkapitalen er i samme periode mere end halveret og er nu på cirka 71 millioner kroner.

Det er ikke lykkedes Food Supply at få en kommentar fra Kurt Skare, men af bemærkningerne i regnskabet fremgår det, at konkurrencesituationen på såvel det danske som de udenlandske markeder i regnskabsåret var præget af skærpet konkurrence, hvilket afspejler sig i koncernens omsætning.

Samlet er omsætningen faldet godt 176 millioner kroner i forhold til året før, så den i 2018/19 var på 1,17 milliarder kroner.

Nye aftaler
75-årige Kurt Skare forventer ifølge regnskabet at kunne øge både omsætning og indtjening i indeværende regnskabsår, ikke mindst fordi der på det seneste er indgået en række nye samarbejdsaftaler.

Optimismen er i behold trods den nuværende coronasituation, fremgår det:

- Udbruddet af Corona/Covid-19 har allerede på nuværende tidspunkt (påvirket, red.) afsætningssituationen negativt, særligt
til Horeca og foodservicesegmentet. Begge segmenter er stærkt påvirket heraf. Nedgangen i disse segmenter
opvejes dog indtil videre af mersalg til detailhandlen. Ledelsen har trods Corona/covid-19 situationen således positive forventninger til regnskabsåret 2019/20.

Kurt Skare Holding omfatter blandt andet Århus Slagtehus, Skare Meat Packers, Skare Fleisch, Skare Export og Skare Beef.

Koncernens aktiviteter består i opkøb, bearbejdning, opskæring og salg af fersk og frosset kød. Salget sker både i Danmark og på en lang række eksportmarkeder, og ifølge Skares hjemmeside bliver det årligt til cirka 60.000 tons okse- og kalvekød.

(Forsidefoto: Colourbox)
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078