23948sdkhjf

76-årig kødlegende under pres: Revisor advarer om likviditeten

Kurt Skare er en legende i den danske slagteribranche, men han har stadig svært ved at tjene penge på sit livsværk.

Det får nu hans revisorer til at hejse et advarselsflag.

For sjette år i træk er fødevarekoncernen Skare ramt af millionunderskud. Det fremgår af det netop offentliggjorte 2019/20-regnskab for Kurt Skare Holding ApS, der er moderselskab i Skare Gruppen.

Underskuddet er dog nedbragt betragteligt. Fra 21 mio. kr. til 5 mio. kr. Men coronapandemien presser den traditionsrige slagterikoncern. Det får nu selskabets revisorer til at tage forbehold for going concern som følge af anstrengt likvidtet og stigende lagre.

- Koncernens kortsigtede likviditet er stram og væsentlig begrænset som følge af lageropbygning samt foretagne investeringer indenfor Skare Gruppen, lyder det i en note i regnskabet.

Revisorerne påpeger, at Skare Gruppens kapitalberedskab er afhængigt af, at koncernen kan overholde sine budgetter. Det skal ske gennem nedbringelse af lagre, en afdragsordning med Skat samt udnyttelse af statens corona-hjælpepakker.

Corona gjorde ondt

Selv mener Skares ledelse og ejere, at der er en økonomisk fremtid for koncernen, som Kurt Skare har opbygget helt fra bunden.

Af ledelsesberetningen fremgår det, at ledelsen er tilfreds med resultatet i seneste regnskabsår taget coronakrisen i betragtning. Den har i høj grad gjort livet surt for mange af Skare-koncernens kunder.

Alle kernekunder inden for foodservice-sektoren har ad flere omgange været tvangslukket. Her afsættes normalt mere end 50 procent af Skares samlede salg.

Fordi mange af Skare-koncernens kunder har været tvangslukket, og efterspørgslen på kødprodukter dermed mindre, ligger Skare inde med et forøget lager af bestemte og dyre udskæringer, som er specielt egnet til luksus- og udespisning.

Forventningen er dog, at lageret kan realiseres hurtigt efter genåbningen af samfundene rundt om i Europa.

- Selvom 3. smittebølge udskyder mulighederne, medvirker den fremadskridende vaccination til stor optimisme og mange muligheder inden for en rimelig kort tidshorisont, skriver ledelsen.

På en tom mark i Vejen

Skare Gruppen, der har hovedsæde i Vejen i Sydjylland, opkøber, opskærer, forarbejder og sælger både fersk og frossent kød til detail og engros. Selskabets produkter sælges i Danmark og på en række eksportmarkeder, og det er den 76-årige stifter Kurt Skare, som kontrollerer slagets gang.

Han og børnene Gitte og Kim Skare ejer Skare Gruppen.

Med kun to ansatte startede Kurt Skare som selvstændig i 1972 på en tom mark i Vejen sin kødvirksomhed. Den er siden vokset til et milliardforetagende.

I sommeren 2018 overtog Skare-koncernen desuden den konkursramte pålægsvirksomhed Defco ved Aarhus.

Forventer fremgang

Trods legendestatus i slagteribranchen har Kurt Skare nu over en længere årrække sat betydelige summer til. Det samlede tab over de seneste seks år løber op i 125 mio. kr.

Egenkapitalen i hans holdingselskab er mere end halveret til 66 mio. kr., mens soliditeten er reduceret fra 31 til 12 procent.

Kurt Skare forventer dog ifølge regnskabet at kunne øge både omsætning og indtjening i indeværende regnskabsår. Dels på grund af en række nye samarbejdsaftaler, dels fordi den globale coronanedlukning er i gang med at blive udfaset.

Omsætningen i Kurt Skare Holding ApS var i seneste regnskabsår på 1,23 mia. kr. Selskabet omfatter blandt andet Århus Slagtehus, Skare Meat Packers, Skare Fleisch, Skare Export og Skare Beef.

Kurt Skare Holding ApS tæller dog ikke hele Skare-familiens aktiviteter, idet ejerandelene er spredt i forskellige selskaber og konsolideres op i forskellige holdingselskaber.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062