23948sdkhjf

På to dage: Knap 14.000 selvstændige har søgt om hjælp

Blot to dage efter kompensationsordningen for selvstændige åbnede har hele 13.618 sendt en ansøgning afsted til Erhvervsstyrelsen.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Helt præcist har 13.485 selvstændige og 133 freelancere ansøgt, og det forventes at langt flere ansøgninger vil tikke ind.

Dækker 75 procent
Med ordningen kan selvstændige og små virksomheder, der oplever et dyk i omsætningen på minimum 30 procent som følge af corona-virus, ansøge om at få kompensation.

Det er staten, der dækker 75 pct. af den tabte omsætning. Dog maksimalt 23.000 kr. pr. måned pr. selvstændig.

- Der er rigtig mange selvstændige og ejere af små virksomheder, som har kæmpet for at gøre en drøm til virkelighed, og som nu har ondt i maven over, at livsværket vakler på grund af corona-udbruddet, siger erhvervsminister Simon Kollerup og fortsætter:

- Derfor er jeg også glad for at se, at så mange allerede har fået sendt deres ansøgning afsted. Det er jo en af de lidt usædvanlige situationer, hvor regeringen håber på, at vi får brugt nogle penge, for det vil samtidig betyde, at vi hjælper med at holde hånden under flere danske arbejdspladser,

Kompensationsordningen for selvstændige er et led i Regeringen og Folketingets partiers aftale om COVID-19-initiativer fra den 19. marts 2020.

Ordningen gælder fra og med 9. marts til og med 8. juni 2020, svarende til tre måneder. Der er sat 10 mia. kr. af til udbetalinger.

Regeringen har derudover taget flere andre tiltag som følge af COVID-19 bl.a. udskydelse af moms og skat, lånegarantiordninger, lønkompensation og kompensation for faste omkostninger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078