23948sdkhjf

Nordjyske fiskeauktioner oplever fremgang

Både i Hanstholm og Skagen er der fremgang at spore på fiskeauktionerne.
- Det skal da gå meget galt, hvis ikke vi kommer op på en omsætning på en halv milliard kroner, når året er omme.

Sådan siger auktionsmester Jes Holm Sørensen fra Hanstholm Fiskeauktion til Nordjyske med henvisning til, at Hanstholm Fiskeauktion er tæt på at runde en halv milliard kroner i årsomsætning.

God kvalitet i Hanstholm
Netop en halv milliard er den nuværende rekord, og auktionsmesteren er ikke i tvivl om, hvem æren for fremgangen skal tilfalde.

- Fremgangen skyldes jo en kombination af stigende priser og efterspørgsel efter fisk. Samtidig er fiskerne virkelig blevet gode til at sikre, at kvaliteten er i top, siger han.

Jomfruhummere bag vækst i Skagen
Knap 200 km. mod nordøst lyder der også positive toner.

- Nu er året selvfølgelig ikke omme endnu, men jeg vil skyde på at vi får cirka 15 procents fremgang i forhold til sidste år, siger John Hesberg, auktionsmester på Skagen Fiskeauktion, til DR/Nordjylland.

Han peger især på en enkelt faktor som udløsende for de positive takter.

- Det jeg hører fra dem, der køber, er, at der ikke er så mange hummere på verdensmarkedet, som der har været. Og det er selvfølgelig med til at presse prisen. Det er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, siger John Hesberg.

Den gennemsnitlige afregningspris på jomfruhummere var sidste år cirka 60 kr. pr. kg. mod 82 kr. pr. kg. ind til videre i år.

Status quo i Hirtshal
50 km. mod sydvest ligger Hirtshals Fiskeauktion. Her er omsætningen i år på samme niveau som sidste år, vurderer auktionsmester Karsten Brovn Pedersen over for DR/Nordjylland.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094