23948sdkhjf

Fornyet optimisme på Hirtshals Fiskeauktion

Trods et samlet fald i omsætningen sidste år, gav andet halvår grobund for optimisme på vegne af 2012.
2011 startede rigtigt skidt for Hirtshals Fiskeauktion, men en pæn slutspurt giver anledning til optimisme på vegne af indeværende år.

- Hvis vi tager udviklingen fra 1. juli og året ud, har der været fremgang i priserne stort set over hele linjen for fiskeriet. Ser vi på en så vigtig fisk for os som rødspætten, så har auktionsprisen rettet sig op med halvanden krone pr. kg i det halve år, siger auktionsmester Karsten Brovn Pedersen til Nordjyske.

Stilstand trak ned
Samlet set gik omsætningen tilbage fra 139 til 134 mio. kr., men det har sine naturlige forklaringer.

- I det første halvår sank HG 280 Tucana, og tre andre fartøjer lå stille, mens ejerne ventede på, at deres afløser, HG 95 Calima Luanda, blev bygget færdig og fiskekvoter overflyttet. Fravær af nogle få fartøjer kan påvirke resultatet med 10-20 millioner kroner, siger auktionsmesteren med henvisning til, at fartøjerne i dag er langt større end tidligere.

Ekstra norske fartøjer
Siden da har den nye og større HG 95 Calima Luanda leveret store mængder af fisk til Hirtshals Fiskeauktion, og det får Karsten Brovn Pedersen til at se lyst på 2012.01.06

- Det tegner godt. Samtidig med de bedre priser høster vi også noget fra den indsats vi har gjort i de sidste par år for at vende udviklingen. Vi har fået et par ekstra norske fartøjer, som lander fisk hos os, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.252