23948sdkhjf

Himmerlandskød sætter en stribe rekorder

Kødkoncernen Himmerlandskød fortsatte i 2019 sin fremgang på det danske oksekødsmarked og satte undervejs en hel stribe personlige rekorder.

Overskuddet før skat satte rekord med 30 millioner kroner, et stort hop fra de 17,5 millioner i 2018, der også var rekord.

Nettoomsætningen steg fra 817 til 857 millioner kroner.

Og antallet af slagtninger steg med 4% og nåede op på 104.000. Dermed er Himmerlandskøds andel af det totale antal slagtninger i Danmark oppe på 24%, nævner ledelsen i regnskabet. Stigningen på de 4% er således sket samtidig med, at landsslagtningerne er faldet med 5,2%.

I ægte jysk stil siger medejer og direktør Lars Andersen om regnskabet til Food Supply, at "det går da bedre".

- Vi er glade for, at vi kan levere markedets bedste pris til vores leverandører og samtidig skabe et fint resultat, bemærker han. Himmerlandskøds landmænd har i gennemsnit modtaget næsten 22 kroner pr. kilo, hvilket ifølge Lars Andersen er langt mere, end markedet generelt har betalt.

Ikke mindst på den baggrund regner Himmerlandskød med fortsat at øge sin markedsandel og antallet af slagtninger i årene fremover.

- Stille og roligt, sådan som vi har gjort det de seneste 15 år. Jeg ved ikke, hvad vi kan nå op på, det må fremtiden vise, bemærker Lars Andersen, der ejer Himmerlandskød sammen med børnene Christoffer og Louise samt Jens-Peter Svendsen.


Klar til at udvide
Mange års fremgang er under alle omstændigheder for alvor begyndt at presse kapaciteteten hos Himmerlandskød, som i februar meldte ud, at virksomheden er ved at planlægge "en større udvidelse" på koncernens slagteri i Aalestrup i Nordjylland.

Det projekt er nu kommet så langt, at Himmerlandskød har købt 10 hektar nabojord, fortæller Lars Andersen. Det er endnu uklart, om der skal bygges til de eksisterende bygninger, eller om der skal opføres en helt selvstændig bygning. Uanset hvad skal nybyggeriet gerne være på plads omkring nytår, oplyser direktøren.

Om coronasituationen siger han, at nedlukningen af Danmark især påvirker Himmerlandskød på den måde, at det er blevet sværere at slippe af med de dyre udskæringer som filet og mørbrad.Det skyldes, at store fester som bryllupper og konfirmationer er aflyst på stribe.

- Vi får stadig solgt det meste, fordi supermarkedskæderne er flinke til at aftage, men det sker jo så også til lavere priser. Alt i alt havde vi indtil coronakrisens udbrud regnet med et overskud i 2020 på omkring 26 millioner kroner, men det når vi nok ikke op på nu, vurderer Lars Andersen.

Af de cirka 104.000 stykker kvæg, Himmerlandskød slagtede sidste år, blev 54.000 slagtet i Aalestrup. Resten var nogenlunde ligeligt fordelt på koncernens to andre slagterier, Nordic Beef i Hadsund og Kjellerup Eksportslagteri.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078