23948sdkhjf

Dansk øl vinder guld ved Europas største prisuddeling for øl

Ved prisuddelingen European Beer Star 2011 i Nürnberg, Tyskland modtog Krenkerup Bryggeri fra Sakskøbing en af de mest anerkendte priser for kvalitetsøl.
Krenkerup Rauch Bier vandt dens kategori i Europas største ølafstemning, da guldprisen for bedste røgøl ved årets European Beer Star blev uddelt torsdag aften den 10. november i Nürnberg.

- Vi er naturligvis virkelig stolte og beærede over denne internationale pris og anerkendelse, siger Patrick Reventlow-Grinling, ejer af Krenkerup Bryggeri og fortsætter:

- Vurderingen fra ekspertjuryen bekræfter resultatet af vores kompromisløse tilgang til kun at anvende rene råvarer. Det her er en sejr for alle danske ølelskere.

Udvalgt blandt over tusinde øl
Ved European Beer Star evaluerer en særligt udpeget jury øllene ud fra kriterier, der også er væsentlige for den almene forbruger: Farve, aroma, krop og selvfølgelig smag.

Vurderingen foregår ved blindsmagning, hvor dommerne kun ved, hvilken type øl de skal smage men ellers intet får at vide om de pågældende øl.

Krenkerup Rauch Bier var blandt i alt 1113 øl fordelt på 39 lande og i 49 forskellige kategorier. European Beer Star uddeler priser til de originale og bemærkelsesværdige øl med imponerende smag og kvalitet, der bedst muligt indfrier de strenge krav i hver ølkategori.

Teknikken besejrer kunstige smagsstoffer
- I min tyske hjemby Bamberg er røgøl en velkendt øltype, som er blevet brygget gennem mange generationer til stor glæde for hele området. Traditionerne og smagsoplevelserne har stor betydning for mig, og jeg sætter en ære i at brygge en særlig røgøl til hele Danmark, udtaler Krenkerups tyske brygmester, Constantin Förtner.

Krenkerup Bryggeri er en ny og moderne del af det gamle Krenkerup Gods ved Sakskøbing.

Krenkerup brygger hovedsageligt efter det Bayerske Reinheitsgebot. Det er en særlig brygningsmetode, der indebærer høje krav til råvarerne. Det betyder, at her er ingen konserveringsmidler anvendt - heller ingen E-numre, ingen tilsatte enzymer, farve eller ekstra sukker.

Det er altså en nu prisvindende øl brygget på vand, malt, humle, gær og intet andet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062