23948sdkhjf

Historisk stærkt regnskab i KMC

På KMC’s årlige generalforsamling den 11. november 2011 kunne formand Martin Arvad med stor tilfredshed præsentere et historisk stærkt regnskab.
Resultatet blev et overskud på 102,5 mio. kr., en særdeles positiv udvikling i forhold til sidste års underskud på 34,6 mio. kr.

Dårlige høstudbytter i stort set hele verden indebar en global underforsyning af stivelsesprodukter. Også høsten af stivelseskartofler i Danmark lå betydeligt under det normale.

Den manglende produktion af stivelsesprodukter medførte således historisk gode markedspriser.

Uklare høstforventninger
Udover det flotte resultat kunne Martin Arvad glæde sig over, at det på grund af højt indgangslager var lykkedes at opretholde en næsten normal forsyningssituation, således at KMC kunne yde en høj kundeservice sammenlignet med flere konkurrenter.

Samlet set forventer KMC et resultatet i regnskabsåret 2011/12 på samme niveau som i det forgangne år – dog øges usikkerheden af uklare høstforventninger.

Regnskabsåret 2011/12 er det sidste, hvor branchen modtager EU støtte. Det vil lægge et betydeligt pres på KMC for at have en sund indtjening, således at andelshaverne fortsat finder det attraktivt at levere kartofler til fabrikkerne i KMC samarbejdet. På den baggrund har KMC’s ledelse udarbejdet en strategiplan, der i årene frem til 2015 skal generere en ekstra indtjening på 88 mio. kr.

Forbedrede rammebetingelser er nødvendige
Erhvervets overlevelse vil på sigt afhænge af øget fokus på produktudvikling samt forbedrede rammebetingelser. Regeringens annoncering af højere pesticidafgifter, energiafgifter, tilbagerulning af jordskatter og højere afgifter på transport kan imidlertid betyde en afvikling af konkurrenceevnen.

Martin Arvad frygter således en skævvridning, når det gælder kartofler, frugt og grønt. Højere afgifter vil belaste dansk produktion til fordel for importerede varer med øget risiko for pesticidrester, og dermed opnår man det modsatte af, hvad der var formålet.

Kilde: KMC

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078