23948sdkhjf

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie
Efter mere end to måneder med tomme borde og låste døre må restauranter og barer mandag åbne igen. Det har været en hård tid for en branche, hvor pengekassen ofte er slunken og dybt afhængig af, at der løbende er kunder butikken.

Trods en stribe restriktioner som udvidede pladskrav og lukketid ved midnat forventes hovedparten af restauranter og barer at åbne.

- Som billedet ser ud nu, vil langt de fleste åbne mandag. Nogle vil gøre det lidt senere, specielt mange hoteller hvor der kan gå noget tid, inden der er gæster, siger formand for brancheforeningen Horesta Katia K. Østergaard.

Spørgsmålet er, om gæsterne vil komme ud. Før tvangsnedlukningen i marts oplevede mange restauranter, at kunderne blev væk af frygt for smitte og for at holde på pengene i en tid, hvor der var udsigt til en stor økonomisk krise.

Åbne døre uden kunder vil være en langt større udgift end at holde lukket og få økonomisk støtte fra staten.

Cheføkonom hos Sydbank Søren V. Kristensen er forsigtig optimist, når det kommer til, om danskerne tør bruge penge nu.

- Det er lidt modstridende. Forbrugertilliden indikerer, at vi kommer til at blive hjemme i et godt stykke tid endnu. Men så har vi også forbrugsdata, der viser, at folk var parat til at bruge penge, da erhverv som fysioterapeuter og frisører åbnede, siger han.

Danmarks Statistik måler på forbrugertilliden. Og det var trist læsning, da tallene for april blev fremlagt 22. april. Med ét slag var forbrugertilliden banket tilbage til niveauet fra finanskrisen.

Skeler man lidt dybere i tallene, ser man, at de adspurgtes indstilling til, om det er et godt tidspunkt at købe større forbrugsgoder, røg helt i dybfryseren. Men troen på egen økonomi om et år er stadig positiv.

Data fra forbruget, efter at liberale erhvervs om frisører måtte genåbne viser, at kunderne er strømmet tilbage.

- Det kan godt være, at frisørerne er noget specielt, men jeg tror også, at vi vil se folk vende tilbage til restauranterne. Jeg er optimist, men den reelle test kommer først i de kommende dage, når dørene åbner, siger Søren V. Kristensen.

Generelt er oplevelsesøkonomien som restauranter, rejser, biografer og forlystelsesparker blevet en større og større del af dansk økonomi. Derfor er den også blevet vigtigere for beskæftigelsen og økonomien.

Ifølge Horestas tal er omsætningen i restaurationsbranchen på fem år steget med omkring otte milliarder kroner til 47,7 milliarder kroner i 2019.

Forman Katia K. Østergaard tror på, at kunderne er klar.

- Vi er fortrøstningsfulde om, at danskerne godt tør gå ud at spise. Vi har gjort rigtigt meget ud af, at det er trygt og sikkert at være gæst på danske restauranter og hoteller.

- Det sætter vi alt ind på, siger hun.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Snackkæmpe er tilfreds trods milliontab

Syltefabrik udvider marmeladelinje og skaber job på Samsø

Kohberg tjener penge igen efter tre års tab

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Cognacflaske fra 1762 solgt for rekordbeløb på auktion

Trolden er på plads i nyt bryghus

Nyhedsbrev

15.524 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Online Avis Arkiv

Nordex Food nåede over de 2 milliarder

Direktøren lovede ikke for meget

Frugtsnack-producent skuffet over regnskab: Vokser for langsomt

Ny rekord og nyt produkt: Bülows lakridser i topform

Corona har åbnet nye markeder for UV-leverandør

Øget priskonkurrence presser Palsgaard

Geia Food med ny rekord er klar til yderligere vækst

Lagkagehuset indrykker modsvar i aviser efter stormvejr

Fiskefabrik investerer millioner i nyt røgeri

Dan Duck trækker Fødevarestyrelsen i retten - kræver "tocifret millionbeløb"

Ifølge Dan Duck har en fejlagtig kontrolrapport smadret virksomhedens omsætning og omdømme

Lantmännen Unibake med stærkt forbedret bundlinje

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Ekspertgruppe: Hjælpepakker bør slutte 8. juli

Postevand-firma fik sit første underskud

Schulstad solgte mere, men tabte 41 millioner

Aftale med Kokkelandsholdet er guld værd for Gråsten Fjerkræ

Tæt på millionen: Gråsten Fjerkræ ser corona som et bump på vejen

Fiskefabrik genåbner efter corona-lukning

Eksperters bud på udfasning af hjælpepakker udskudt

Tomatketchup er kaldt tilbage

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Ekspertgruppe skal udfase økonomiske hjælpepakker

Bryghus klar med verdens første quinoa-øl

Hver restaurantgæst skal have to kvadratmeter

Løgpølse ramt af plastikbøvl

4

Seminar gør branchen klogere på blockchain

Lukkede retssale lægger et røgslør over konkurser i coronakrise

Mikrobryggerier sælger øl på helt ny måde

Royal Greenland tjente over 400 millioner

Flere penge til presset Joe & The Juice

Se alle Medlemmernes egne nyheder

LEEB FLEXIBLES forhandles af Salicath ApS

VS Automatic A/S har nået det højeste PRO Partner niveau

NYHED: Automatisk adgang til hele vores webinar-bibliotek!

Kompakt sensor med diagnostisk system

Specialfremstillede gummiprofiler i europæisk topkvalitet

AutoCAD: Gode muligheder for opgradering af kompetencerne

Undgå maskinnedbrud og overophedningsskader!

Hold styr på dokumentationen på løftegrejet med CS-Portalen

Siemens Simatic Drive Based Controller

SynFlex udvider sit tape-sortiment markant

Release: Rockwell Automation Studio 5000 Logix

SILHORKO skal rense regnvand i Aarhus-bydelen NYE

Lad os skabe varmen og forlæng sommeraftenerne!

Kompakt, alsidig og stærk frekvensomformer

Håndspritstander incl håndsprit - se her ;)

Bernstein A/S leverer et flot resultat for 2019

Når standard-modellen bliver opgraderet

Webinar om Festos nye decentrale installationsnetværk

SMC International Training gør danskerne til eksperter

Ucrete CS - et nyt, enestående, UV-resistent industrigulv

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Skal vi skræddersy din brandsikre container?

PCSCHEMATIC Cabledim opgraderet til version 3.0

Bliv klogere på designprocess og FEM på bare 30 minutter!

Vi implementerer ROB-EX - også digitalt

Send til en kollega

0.141