23948sdkhjf

Is-ægtepar har udsat eksportdrømmen

:På trods af coronapandemien er produktionen af Ryå flødeis fortsat ufortrødent hos Aabybro Mejeri i Nordjylland.

Men rent økonomisk har der ikke været så meget fløde at skumme i årets første måneder for mejeriparret Niels Henrik og Alice Lindhardt, som også midlertidigt har indstillet planerne om en større eksport, skriver Nordjyske .

- Vi er kommet noget bagefter i år i forhold til andet og tredje kvartal, som normalt er der, vi skal rykke. Vi har jo mistet store leverancer til restauranter og hoteller på grund af corona. Og folk har jo ikke kunnet holde konfirmationer og andre fester. Så vores islagkager, som normalt går rigtig godt, har vi heller ikke solgt mange af, siger Niels Henrik Lindhardt til avisen.

Alt i alt har mejeriet oplevet en nedgang på omkring 30 procent i omsætningen, konkluderer han.

Nedgangen kommer i kølvandet på det netop offentliggjorte 2019-regnskab, som viser et overskud efter skat på 108.000 kroner. Det er mere end en halvering af bundlinjen i forhold til året før - og et fald på 85 procent siden 2017, hvor overskuddet efter skat lå på den gode side af en halv million. I samme periode er bruttofortjenesten faldet med knap to millioner kroner.

Det skyldes ifølge Niels Henrik Lindhardt ikke mindst, at mejeriet har brugt penge på flere forskellige investeringer siden 2017, blandt andet et nyt frysehus.

Der er også brugt penge på flere forskellige certificeringer af mejeriets bestseller, Ryå-is, idet Aabybro Mejeri havde planer om at udvide eksporten i 2020. En eksport, som i forvejen var så småt i gang med forholdsvis små mængder til Norge, Færøerne, Grønland og Tyskland

- Men der kommer ikke til at ske ret meget i år. Det må vi indse, siger Niels Henrik Lindhardt til Nordjyske.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08