23948sdkhjf

Prognose: Coronakrisen skærer milliarder af fødevareklyngens eksport

Konsekvenserne af den nuværende coronakrise kan blive trukket i langdrag, før den danske fødevareklynge igen vil opleve normale tilstande på eksportmarkederne.

I en ny analyse estimerer Landbrug & Fødevarer, at fødevareklyngens eksport vil falde med mellem 4,5 og 9 milliarder kroner,. alt efter hvor hurtigt tilstandene normaliseres. Derved forventes sektorens eksport at lande på 160-165 milliarder kroner. i 2020.

Hårdest ramt bliver varegrupperne svinekød, oksekød og fisk, som ifølge de to scenarier vil opleve et fald på mellem tre og seks milliarder kroner, skriver AgriWatch.

Prognosen hviler ifølge Frank Øland, cheføkonom i Landbrug & Fødevarer, på stor usikkerhed. Han tror dog, at scenariet med et eksporttab 9 milliarder kroner er mere plausibelt end et tab på 4,5 milliarder kroner.

- Jeg tror, at det kommer til at tage lang tid, inden vi er tilbage til noget, der minder om den situation, som vi havde før krisen. Vi kan sagtens forestille os begge scenarier, men skulle jeg vælge et, er det mest sandsynligt, at det bliver scenarie nummer to, siger Frank Øland til AgriWatch.

I januar og februar 2020 oplevede fødevareklyngen en fremgang i eksporten på 2,6 milliarder kroner, hvilket i sammenligning med samme periode året forinden var en stigning på 10 procent.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156