23948sdkhjf

Lukning af corona-ramt tysk slagteri giver dønninger hos Tican

Nedlukningen af moderselskabets corona-ramte slagteri i den tyske by Rheda-Wiedenbrück har direkte konsekvenser for slagterikoncernen Tican Fresh Meats to danske slagterier i Thisted og Brørup.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende .

Tican-direktør Niels Jørgen Villesen fortæller til avisen, at situationen berører den del af de slagtede grise, der som halvfabrikata ellers skulle videreforarbejdes på den tyske fabrik.

- Lukningen af fabrikken i Rheda betyder, at vi skal have de partier halvfabrikata, vi normalt leverer dertil, dirigeret andre steder hen. Enten til andre virksomheder i koncernen (Tönnies, red.) eller kunder udenfor, siger direktøren. Han tilføjer, at der også kan være tale om at komme halvfabrikata i frysehus.

Hvad slagtning af søer fra danske besætninger angår, har corona-krisen medført et totalt stop, idet Rheda-fabrikken er Ticans eneste aftager af sokød til videreforarbejdning.

- Der er lige p.t. ikke afsætning for slagtede kroppe fra søer i Europa, så vi slagter ikke søer lige i de her dage, siger direktøren til Nordjyske. Tican arbejder på at finde alternative aftagere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078