23948sdkhjf

Lange udsigter til erstatning i Gram Equipment-sag

Dramaet omkring salget af Gram Equipment i 2017 fortsætter. I sidste uge blev den nye ejer, kapitalfonden FSN Capital, tilkendt en erstatning på 650 mio. kr. fra sælgeren, kapitalfonden Procuritas.

Inden salget blev der nemlig fiflet med ordrer, fakturaer og lagre, så det så ud til, at Gram Equipment på salgstidspunktet var på vej mod rekordoverskud. Realiteten var et dundrende underskud.

Men FSN Capital skal ikke regne med at se meget til kæmpeerstatningen, skriver Berlingske.dk.

Det skyldes den struktur, som Gram Equipment var ejet under. Procuritas ejede nemlig Gram Equipment gennem det Luxemburg-baserede selskab Green Magnum. Efter salget er 90 pct. af købssummen nemlig blevet ført ud af selskabet – blandt andet som udbytte til Procuritas’ investorer.

De resterende 90 pct. blev holdt tilbage til at dække transaktionsomkostninger og lignende. Så i dag er alle pengene væk.

- Jeg kan ikke se, hvor pengene skal komme fra. Det er den sælgende virksomhed, som er ansvarlig. Det er helt basalt i selskabsloven, at en aktionær i et sådant selskab kun er ansvarlig med den kapital, der er skudt ind i selskabet. Når den er udbetalt, som i dette tilfælde, er pengene der bare ikke længere, siger partner i Procuritas, Hans Wike, til Berlingske.

Han henholder sig til, at der af samme grund er tegnet en forsikring i forbindelse med salget, hvor FSN Capital allerede har fået udbetalt 373 mio. kr.

Hos FSN Capital forventer partner Thomas Broe-Andersen dog stadig, at erstatningen falder i næste uge, som dommen påbyder.

- Det er i min bog helt utænkeligt, at Procuritas, herunder de bagvedliggende investorer, ikke sammen påtager sig både det juridiske og moralske ansvar, som følger af dommen, siger han til Berlingske.

Originalartikel: https://www.berlingske.dk/virksomheder/kapitalfond-afviser-at-betale-650-mio-kr-i-erstatning-for-jysk

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093