23948sdkhjf

Nu flytter Toms arbejdspladser til Polen

Forhøjede danske omkostninger og jagten på yderligere vækst får slikproducenten til at flytte jobs fra Ballerup til Polen.
Det har længe ligget i luften , og nu bekræfter adm. direktør Jesper Møller, at Toms Gruppen flytter arbejdspladser ud af landet med Polen som destination.

- Vi har noget manuel pakning her i Ballerup, hvor folk sidder med håndkraft og lægger produkter i æsker. Det er alt for dyrt til danske lønninger, så derfor etablerer vi nu et pakkeri i Polen, så vi får noget mere fleksibilitet, og så vi kan gøre det billigere, siger Jesper Møller til Børsen.

Op mod 200 job i Polen
Toms Gruppen beskæftiger i dag cirka 750 ansatte i Danmark, hvor koncernen også henter 50-60 procent af sin omsætning.

Men både fedtagiften, som vil koste Toms “et større etcifret millionbeløb”, og sukkerafgiften, der vil koste ”over 100 mio. kr.”, får sammen med et ønske om fortsat vækst slikproducenten til at kigge udenlands.

- Vi vil meget gerne vokse, og det betyder, at vi hurtigt skal finde noget mere omsætning ude i verden. Det kan vi kun, hvis vi øger vores konkurrencekraft. For skal vi eksempelvis ind på nogle emerging markets, så skal vi kunne sælge betydeligt billigere, end vi gør i dag, siger Jesper Møller.

Han vurderer, at der på sigt kan komme 200 job i Polen, men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at samme antal arbejdspladser flyttes fra Danmark.

Toms Gruppen skar 34 fuldtidsstillinger bort for en måned siden med fedtafgiften som angiven årsag.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079