23948sdkhjf

Muslingefabrik skal nu lave flydende urter

Iværksættervirksomheden Plantemageren, der laver flydende krydderurter på flaske, er ved at gøre klar til at flytte produktionen ind hos Wittrup Seafood i Horsens.

Det skriver Nordvestnyt.

Plantemageren blev kendt, da de selverklærede øko-hippier Troels Pilemand og Michael Lysgaard i foråret 2018 fik penge med ud af tv-programmet Løvens Hule til deres flydende urter-projekt.

Produktet blev først produceret på et gammelt mejeri ved Mørkøv på Sjælland, hvorfra Plantemageren for et års tid siden flyttede til de nuværende faciliteter i den tidligere Skamstrup Brødfabrik i nærheden deraf.

Og nu rykker produktionen altså til Jylland, hvor Plantemageren Drift ifølge direktør og medejer Fredrik Abildtrup er i fuld gang med at bygge linjerne op hos Wittrup Seafood. Dér skal medarbejderne producere de flydende urter, når de ikke har travlt med muslingerne.

-Formålet er at videreudvikle produktionen og øge eksporten til de store kunder i Tyskland, Frankrig og England. Det kræver dels større produktionskapacitet, dels mange penge. Vi producerer til lager, sælger og har penge ude i helt op til syv-otte måneder, før der betales, siger Fredrik Abildtrup til Sjællandske Medier.

Plantemagerens driftsselskab er hovedsageligt ejet af den vejlensiske fødevarevirksomhed Northern, som for nylig købte de fleste af anparterne. Medstifter Michael Lysgaard er stadig tilknyttet virksomheden, og han får nu kontor i Jyderup, hvorfra han skal han stå for produktudvikling, nye varianter og nicheprodukter inden for fødevarer, skriver Nordvestnyt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079